נפתח חדש // לה טיגרה- פיצה נפוליטנית בשכונת פלורנטין
לה טיגרה מביאה את הפיצה על פי המסורת הנאפוליטנית. לה טיגרה היינה המסעדה הראשונה בישראל שקיבלה הכרה וחברות באיגוד ה Associazione Pizzaiuoli Napolitani (איגוד הפיציולי הנפוליטני) וצוות המסעדה הוכשר בנפולי והשתלם על ידי אלוף העולם בפיצה Davide Civitiello .הבצק - מורכב מתערובת קמחים איטלקיים מבית קאפוטו,עובר התפחה ארוכה של בין 48-72 שעות (תלוי מזג אוויר) בחדר יעודי שנבנה במקום. בין המנות הראשונות : סלט שרוף- סלט ירקות שרופים בטאבון 29 ₪ / סלק -סלק, גבינת סטרצ'יאטלה, אגסים ובלסמי מצומצם 39 ₪ בין הפיצות ניתן למצוא: סטרטאצ'לה – רוטב עגבניות,  גבינת סטרצ'יאטלה, אנשובי, פרמג'ן, שמן זית, מטבל פסטו 58 ₪ / פיאמה – רוטב תרד אנשובי, תפו"א, מוצרלה, שמנת חמוצה, בצל ירוק, צ'ילי חריף, מטבל לימונצ'לו 68 ₪ / ביונד פיצה – ראגו של בשר ביונד, מוצרלה שקדים איכותית, בזיליקום, שמן זית ומטבל פסטו 70 ₪
בשעה 21:00 בערב, המסעדה הופכת להיות בר איטלקי שמח, מוזיקה מהמועדונים של רומא וויב תל אביבי – פלורנטיני.
לה טיגרה פרנקל 9, שכונת פלורנטין, תל אביב

לה טיגרה פלורנטין (צילום: אנטולי מיכאלו)
לה טיגרה פלורנטין (צילום: אנטולי מיכאלו)

נפתח חדש //  פופ אפ "ברצהלנה"
מסעדת "הלנה" השוכנת בנמל קיסריה ובירת הפרמיום הרשמית של ברצלונה Estrella Damm משיקים מתחם פופ-אפ חדש בנמל קיסריה אשר יציע תפריט קיצי עם מגוון מנות טאפאס ספרדיות לצד בירת אסטרייה דאם צוננת באוויר הפתוח עם נוף לים החל מה-20 ביולי - בשבוע הראשון בימים ג'-ה' ולאחר מכן ב'-ה' ועד סוף אוגוסט.
תפריט הטאפאס יכלול מנות בעלות של 48 ₪ למנה וכן כוסות 250 מ"ל בירה אסטרייה דאם היישר מהחבית ב-22 ₪ לכוס. כמו כן בכל הזמנת שלושה טאפאסים מהתפריט ושתי כוסות בירה, האורחים יקבלו שתי כוסות בירה אסטרייה דאם נוספות מתנה. בין מנות הטאפאס אותם יהיה ניתן להשיג בפופ-אפ "ברצהלנה": טרטר דג ים עם שקדים וטרגון על גספצ'יו קטלוני; פאן קון טומאט עם פלמידה קונפי בשמן זית; צ'ורוס פורצ'יני מלוח עם רוטב גבינה כחולה ועוד.

פופ אפ ברצלונה בקיסריה  (צילום: אנטולי מיכאלו)
פופ אפ ברצלונה בקיסריה (צילום: אנטולי מיכאלו)

נפתח חדש // פיצה רבקה בנמל
את רבקה פתחו בני הזוג משה ורבקה מזרחי. משה מזרחי – לשעבר שחקן נבחרת ישראל בכדורסל,  בייעוצו של השף מנה שטרום. זוהי פיצה נפוליטנית איכותית העשויה מבצק מחמצת ביגה שעובר תסיסה מוקדמת והתפחה של 72 שעות.  ניתן לקחת כסלייס (רבע מגש) או כפיצה שלמה או להזמין הביתה. 
חלק מהפיצות:  קאצ'יו אה פפה - גבינת מוצרלה, פקורינו והרבה פלפל שחור 62 ₪ ; גאודה ובצל מקורמל - רוטב עגבניות איטלקיות, מוצרלה, גאודה, בצל מקורמל ובצל ירוק 58 ₪ ; פיצה פוטנסקה - רוטב עגבניות איטלקיות, מוצרלה, אנשובי, שום קונפי, קלמטה, צלפים, פלפל חריף ואורגנו 62 ₪ ; בלו פיצה- רוטב אלפרדו ,מוצרלה ,גבינת ברי ואננס 68 ₪ ; פיצה טבעונית -  חציל שרוף , נגיעות של רוטב עגבניות, פסטו, זיתי קלמטה וצנוברים 59 ₪  סלייס (רבע מגש) פיצה 15 ₪ פסטה עגבניות וריקוטה -  שמן זית ,שום ,עגבניות וריקוטה 55 ₪ ;  פסטה אליו אוליו - שמן זית ,שום פטריות וצנוברים  55 ₪  ועוד . כשר האנגר 21 נמל תל אביב | 03-5706666

פיצה רבקה (צילום: גיל אבירם)
פיצה רבקה (צילום: גיל אבירם)


יומיים של חגיגת קיץ עם מעל 130 יינות לבנים, סמוקים ומבעבעים
פסטיבל "White" חוגג את שנתו השלוש עשרה עם אירועי יין מגוונים. בפסטיבל צפויים להשתתף אלפי אורחים מכל רחבי הארץ שיגיעו ליהנות מטעימות של יותר מ- 130 יינות לבנים, סמוקים ומבעבעים, סדנאות יין, מתחם אוכל, מוזיקה שמחה ועוד הפתעות רבות.
ניתן יהיה לרכוש את היינות, שיוצעו לטעימה בפסטיבל, כאשר חלק מהיינות ימכרו ישירות על ידי המציגים.
בין המשתתפים : צור סוכנויות, יקב בנימינה, יקב ברקן, יקב סגל, יקב ארזה, חברת הכרם, יקב דלתון, יקב רקנאטי, יקב שילה, יקב פסגות, Miraval, יקב ארזה, יקב עמק האלה,  Tommasi, Claudy Bay, Mateus , יקב ירושלים, יקב טפרברג, נתיב יין, יין בעיר - אספריט, Akkerman, Purcari, יקב יתיר, יקב כרמל, יינות Fantini של היבואן Tsilinsky, יקב סימון,Touch By Fusion, כספי משקאות, שקד-דרך היין, ועוד רבים וטובים.
רחבת המרינה בהרצליה ימים ד' –ה' 4-5.8.2021 בשעות: 18:00-23:00, מחירים: בקופות האירוע: 115 ₪ |בהרשמה מוקדמת: 90 ₪ ברכישה טלפונית: 03.5180533 או דרך האתר 

פסטיבל יין לבן במרינה בהרצליה (צילום: אייל גוטמן)
פסטיבל יין לבן במרינה בהרצליה (צילום: אייל גוטמן)

פסטיבל גבינות ופירות 
מחלבת כפר תבור, מחלבה משפחתית-גלילית השוכנת למרגלות הר תבור, ומסעדות סילו, סלון יווני, נינה ביאנקה ורוברטה וינצ'י חוגגות את חודשי הקיץ עם חגיגת מנות המשלבות את חומרי הגלם המקומיים והטריים של המחלבה ופירות הקיץ הישראלים.
הגבינות בתפריט הפסטיבל כולן פרי יצירה של המחלבה בהתאמה אישית למטבחם של השפים. את המנות יהיה ניתן להזמין במסעדות עד סוף חודש אוגוסט: מסעדת סילו – כדור מוצרלה ותאנים בטאבון עצים /סלון יווני – סגנקי פטה עם תאנים ודבש / נינה ביאנקה – סלט אבטיח, פטה וקוויאר בלסמי/  רוברטה וינצ'י – קאימק עם ענבים צלויים, שמן זית פישולין וריבה ביתית
פסטיבל גבינות כפר תבור ופירות קיץ, 1 באוגוסט עד ה-13 באוגוסט
פסטיבל פירות וגבינות של תבור (צילום: קובי מהגר)
פסטיבל פירות וגבינות של תבור (צילום: קובי מהגר)

מיאזקי באולימפיאדה
לכבוד אולימפיאדת טוקיו שתפתח ב-23 ביולי, תתקיים מיאזאקי של שף יובל בן נריה פעילות מיוחדת בשיתוף בירה קירין,   שף בו נריה. מומחה לאוכל יפני, יציע מגוון מנות נועזות וכיפיות, לאכול מול המסך בזמן שהספורטאים שלנו וספורטאי העולם יזיעו במירוץ להשגת מדליה.
הארוחה תכלול:  קריספי צ'יקן, 1 קבבויאקי צ'דר, 2 מנות צ'יפס אומאמי, סלט קולסלאו, סלט אצות ו-2 בירות קירין. מחיר: 158 ₪
החל מה-25 ביולי עד ה-8 באוגוסט

מיאזקי (צילום: יעל בונפיס)
מיאזקי (צילום: יעל בונפיס)

לשתות רוזה בפחית ולנוח
לאחר שטרנד פחיות היין כבש את העולם ואת ארה"ב בפרט, הוא מתחיל לבעבע גם בישראל. גלי פייגין ויעל לב, שעומדות מאחורי DeVine   המציע רכישה מקוונת של מנוי יין עד  הבית, זיהו את הטרנד הלוהט הן עושות לו "עליה" לישראל תחת המותג: private beach.   פחיות ה- private beach,  מכילות יין רוזה איטלקי יבש מבעבע קלות שמפתיע במיוחד לאור הציפיה למשקה מתקתק. המשקה יבש, פירותי ובעל מתיקות מעודנת.. ניתן לרכוש במארז של רביעייה (69 ₪) או כיחידות (200 מ"ל לפחית 20 ₪) באתר החברה www.devine.co.il  ובמעדניות וחנויות יין נבחרות. 

פיות רוזה של פרייבט ביץ (צילום: גולי כהן)
פיות רוזה של פרייבט ביץ (צילום: גולי כהן)

ארוחה זוגית איטלקית ב-119 שקלים באלורה
מסעדת אלורה האיטלקית  שנפתחה מחדש אחרי תקופה ארוכה בבן גוריון בתל אביב, מציעה ארוחה זוגית מלאה במחיר מפתיע של 119 שקלים לסועד. הארוחה כוללת: פוקצ'ה ומטבלים, מנה ראשונה לבחירה, שתי מנות עיקריות לבחירה, קינוח, ושתי כוסות יין איטלקי אדום/לבן לבחירה: אורבייטו לבן יבש/גוורצטרמינר לבן חצי יבש, או אדום פרימיטיבו גריפונה. הארוחה תוגש בימים ב' וג' בלבד בין השעות: 12:00 – 24:00. בין המנות שכוללת הארוחה: רביולי די נוצ'י-רביולי תוצרת המקום במילוי גבינת מסקרפונה, אגוזים, בזיליקום טרי, ברוטב שמנת מרווה; קפרזה אלורה-שרי בצבעים, גבינת מוצרלה די בפאלו, אנשובי אורטיז, צנונית, ופלפל חריף ברוטב בלסמי; לזנייה עגל ועוד
שד' בן גוריון 39, תל אביב, טל' להזמנות: 03-5665655

סלט רועים באלורה (צילום: תום חוליגנוב)
סלט רועים באלורה (צילום: תום חוליגנוב)

הקפה הקוריאני מגיע לשואו רום
השואורום בייקהאוס מוציא בשיתוף פעולה ייחודי עם Nescafé קולקציית משקאות קפה קר קיציים ומרעננים - אחד מהם הוא הקפה הקוריאני המוקצף ששיגע השנה את הרשת ואומץ באהבה על ידי אנשי מקצוע בולטים בעולם. הקולקציה החדשה כוללת: קפה קוריאני -  Nescafé  Taster's Choice קר מוקצף בטעם ייחודי לאוהבי מפנק במיוחד /  אייס לאטה קרמל – מנת אספרסו בטעם קרמל מפולי הקפה של Nescafé  עם שכבת קצף מפנקת וזיגוג קרמל מעל / אייס מוקה – מנת אספרסו בטעם מוקה מפולי הקפה של Nescafé  עם שכבת קצף מעודנת ואבקת שוקו

נספרסו משיקה את הקיץ בקפסולות ובמוצרים חדשים
Nespresso, ערוכה לקראת העונה החמה עם חגיגת קפה צוננת במיוחד שתרענן לכם את הקיץ, קפסולות קפה קר Barista Creations for Ice בטעם קוקוס\100% ערביקה עשירה בניחוח קרמל, בטעם קוקוס ונגיעות וניל. בנוסף, משיקה Nespresso ערכת קפה קיץ חדשה הכוללת מכונת קפה VERTUO, חמישה שרוולי קפסולות קפה קר, מארז סירופים של מותג מונין, מגבת חוף מ-100% חומרים ממוחזרים, בקבוק זכוכית רב פעמי עם מגן קור ושלישית מגשי קרח.במסגרת חגיגות הקיץ, Nespresso גאה להציג שיתוף פעולה לוהט במיוחד עם קיארה פראני, יזמית הדיגיטל ואושיית רשת בינלאומית הסוחפת אחריה 20 מיליון עוקבים. ביחד הן משיקות קולקציה במהדורה מוגבלת הנקראת NESPRESSO X CHIARA FERRAGNI כאשר קיארה מעצבת מחדש, כמה ממכונות ואביזרי Nespresso האהובים ביותר של מותג הקפה, ומעניקה להם מראה חדש ותוסס. מושלם להפסקה האהובה על כל איטלקי.
https://www.nespresso.com/il/he/summer-popup-boutique

חגיגת קיץ בנספרסו (צילום: יחצ חול)
חגיגת קיץ בנספרסו (צילום: יחצ חול)

ג'ין, טוניק וגורמה
לרגל השקת Mediterranean Tonic Water בישראל, מסדרת פרימיום של FEVER TREE, משיקות חברת IBBLS היבואנית ו- Ontopo שיתוף פעולה קולינרי של המסעדות המובילות בישראל על טהרת הגי'ן & טוניק.במסגרת הפרויקט יתקיימו ערבי ספיישל למשך שבועיים, בין התאריכים 1- באוגוסט ועד 11- באוגוסט, בכ-20 מסעדות פרמיום ברחבי הארץ, כאשר בכל מסעדה ערב ספיישל אחד, ויציעו את תפריט הארוחות והדרינקים המיוחדים על בסיס  הטוניק של FEVER TREE. הסועדים יקבלו 3 מנות (ראשונה, עיקרית וקינוח) וכן 3 דרינקים המבוססים על ג'ין וטוניק, שונים זה מזה ובהתאם למנה המוגשת.
בין המנות שיוצעו: ג'ורג' וג'ון - פילה לוקוס במשרה יוגורט ועשבים | תרד מגולגל בעצמו, בצל ופיסטוק, ציר לוקוס ועגבניות, קרם שום ותרד / בית קנדינוף - כוס גספצ'יו צהוב  - נקטרינה צלויה ושאלוט + סביצ'ה דג ים -  דג ים מהדגה המקומית ו סלסלת עגבניות ירוקות, הוט סוס מנגו מותסס ושאלוט קצוץ ועוד
את הארוחה, ילווה ברמן מקצועי מטעם Fever Tree שיסביר על הטוניק והשילובים וכן יושק תפריט ג'ין וטוניק המותאם לתפריט.
הפרויקט יתקיים בין התאריכים 1.8-15.8 במחירים של 250-380 ₪ לארוחה מלאה. בין המסעדות המשתתפות: אונזה, TYO, ג'ורג' וג'ון, דלאל,  NG ועוד  הזמנות מתבצעות בהזמנה מראש דרך אתר ontopo.co.il 

ג'ין טוניק וגורמה בדלאל (צילום: אפיק גבאי)
ג'ין טוניק וגורמה בדלאל (צילום: אפיק גבאי)