קרפצ׳יו עגבניות וקולרבי צלוי

המצרכים:

  • 4 עגבניות מסוגים שונים, פרוסות דק
  • ½ סלסילה (250 גרם) עגבניות שרי חצויות
  • 10 עלי בזיליקום
  • ⅓ גביע (100 גרם) פטה כבשים
  • פיראוס 20%, מפוררת
  • 3 כפות רוטב בלסמי (מומלץ רוטב מצומצם)
  • 3 כפות שמן זית
  • 2 קולרבי בגודל בינוני, קלופים ופרוסים דק
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 כף סוכר חום
  • 1 כפית תימין טרי
  • פלפל שחור ומלח גס

אופן ההכנה:

  • מחממים תנור במצב גריל ל־200 מעלות ומרפדים תבנית אפייה.
  • מניחים את פרוסות הקולרבי בתבנית, מזלפים שמן זית מעל ובוזקים סוכר, תימין, פלפל ומלח. צולים 10 דקות עד שהקולרבי מזהיב. מצננים.
  • מניחים את פרוסות הקולרבי הצלויות על צלחת הגשה, עליהן מניחים את פרוסות העגבניות ועגבניות השרי, מפזרים עלי בזיליקום וגבינת פטה. יוצקים חומץ בלסמי ושמן זית, בוזקים פלפל ומלח ומגישים.