המחשבות מציפות רבים מאיתנו בימים האחרונים: האם הילדים יחזרו ללימודים, ואם כן, באיזו מתכונת. האם יהיה סגר בחגי תשרי האהובים, ואיך נחגוג השנה עם היקרים שלנו. הזמזום הבלתי פוסק הזה והחום הבלתי נסבל מקשים עליי להיכנס למטבח, ולכן השבוע החלטתי לעבור לפירות. גם בבית וגם במדור.

הכי קל ופשוט לחתוך לקוביות אבטיח ענק, אדום ועסיסי ולהציע לסועדים בתום הארוחה או סתם כך להגיש לחברים ולבני משפחה כשיושבים בהנאה בגינה או במרפסת ונהנים מהבריזה. כי אין כמו טעמו של אבטיח קר שמגיע היישר מהמקרר, או טעמן של קוביות אבטיח המשולבות עם קוביות גבינה בולגרית ומתובלות בעלי נענע או תימין.

אבל את צורת ההגשה הזו כולם מכירים. הפעם בחרתי להציע לכם אופן הגשה קצת אחר לאבטיח קר. צורת הגשה שמניסיוני מעוררת סקרנות ועניין אצל צעירים ומבוגרים כאחד.

הפעם האבטיח פרוס ומוגש כמו פיצה. על משולשי האבטיח אני מניחה פירות נוספים, שיוצרים את המראה המושלם. בנוסף, עבור הצעירים במשפחה בחרתי להכין גלידת פרי בדרך פשוטה, קלה ומהירה: מקפיאים את הפרי ומצפים בשוקולד, שומרים במקפיא ומגישים קפוא להנאת הילדים.

ולפני שנפרדים - תאנים. אני מאוד אוהבת תאנים. כשהן בעונה הן מככבות אצלי במטבח. אני נוהגת לשלבן בסלטים, בפאי מתוק, בתבשילי בשר, במאפים או עם גבינות. ורגע לפני שהן נעלמות, אני מכינה מהן ריבות. זו דרכי המתוקה לשמור את טעם התאנים גם בחודשי החורף.

ברוח המדור בחרתי לטבול את התאנים בשוקולד מריר ובתיבול קל של שבבי מלח, מה שמקנה להן מנעד של טעמים מיוחד ומפתיע. הפעם זו לא מנה שילדים יאהבו, אלא מנת פינוק למבוגרים.

אם כך, לפניכם שלוש הצעות הגשה לפירות. אין פה מתכונים כפי שאתם מכירים אלא הסברים וחומרים שנדרשים להכנתם ולהגשתם. הביטו היטב בצילומים ושימו לב: אתם מוזמנים לשנות את סוגי הפרי לפי טעמכם ולהשתמש בציפויי שוקולד שונים כמו גנאש שוקולד או שוקולד ורוד.

כדאי לשתף את כל בני המשפחה בהכנת הפירות. בתוך כל אי־הוודאות הזו מסביב אפשר להגיע יחד לרגע של יצירה מתוקה וטעימה.

רוצים לעקוב אחר ההכנות, הבישולים והצילומים למדור לפני הפרסום? רוצים להצטרף למפגשים ולטעימות במטבח הפרטי שלי? היכנסו לאתר שלי

פיצה פרי אבטיח
אתם מוזמנים לעצב את האבטיח בשילוב פירות אחרים כמו אגסים, אפרסקים ענבים ועוד.

החומרים (ל־10 סועדים ויותר):

  • 3־2 פרוסות אבטיח בעובי של 5־3 ס"מ
  • ½ מלון או אשכול ענבים
  • 1 קופסה קטנה (נספק) פטל שחור
  • 1 קופסה קטנה (נספק) פטל אדום
  • 1 קופסה קטנה (נספק) אוכמניות
  • 1 קופסה קטנה (נספק) גוג'י ברי טרי
  • צרור עלי נענע

אופן ההכנה:

  • חותכים את האבטיח לפרוסות לרוחב. את הפרוסות העגולות, שנראות כמו משטחים של פיצה, חותכים למשולשים שווים ומניחים על צלחת הגשה.
  • בעזרת כף פריזאית יוצרים עיגולי מלון שווים בגודלם.
  • שוטפים ומנגבים את שאר הפירות.
  • מסדרים על פני משולשי האבטיח את הפירות בצורה יצירתית ומעטרים הכל בעלעלי נענע. בדרך זו מכינים את שאר פרוסות האבטיח.

פיצה פרי אבטיח (צילום: פסקל פרץ-רובין)
פיצה פרי אבטיח (צילום: פסקל פרץ-רובין)

דרגת הקושי: קלה
משך ההכנה: 15 דקות
סוג המנה: פרווה

תאנים ושוקולד
הפעם הכנתי את התאנים בציפוי שוקולד מריר. אתם מוזמנים להחליף את ציפוי השוקולד בגנאש שוקולד מריר או שוקולד לבן או ורוד, לפי טעמכם.

החומרים (ל־6־4 סועדים):

  • 10 תאנים גדולות, חצויות לאורכן

לציפוי שוקולד:

  • 100 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות
  • 2־1 טיפות שמן

לציפוי גנאש:

  • 60 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות
  • ½ גביע שמנת מתוקה (שמנת ריץ' לגרסת פרווה)

לעיטור:

  • מלח גבישי או פלפל גרוס או צ'ילי יבש

אופן ההכנה:
הכנת ציפוי השוקולד: מניחים את קוביות השוקולד בקערית זכוכית, מוסיפים את השמן וממיסים במיקרוגל במספר פולסים עד להמסה חלקה.

הכנת גנאש שוקולד: מניחים את השמנת המתוקה וקוביות השוקולד בקערת זכוכית. מכניסים למיקרוגל ומפעילים בעוצמה הגבוהה ביותר במספר פולסים של 10 שניות בכל פעם. מוציאים ומערבבים עד לקבלת תערובת חלקה.

טובלים את חצאי התאנים בציפוי הנבחר ומניחים ברווחים על מגש. מפזרים מעל ציפוי השוקולד מעט גבישי מלח או פלפל גרוס. השילוב בין המלוח או החריף למתיקות התאנה יוצר טעם מושלם.

דרגת הקושי: קלה
משך ההכנה: 15 דקות
סוג המנה: חלבית או פרווה

תאנים ושוקולד (צילום: פסקל פרץ-רובין)
תאנים ושוקולד (צילום: פסקל פרץ-רובין)

גלידת בננה־שוקולד
כל כך פשוט וכל כך טעים. הצעירים במשפחה פשוט יתמוגגו. וכן, זו גלידה טבעונית.

החומרים (ל־4 גלידות):

  • 2 בננות חצויות לרוחבן
  • 100 גרם שוקולד מריר
  • 3־2 טיפות שמן

לעיטור:

½ כוס ברס אגוזים או ¼ כוס שקדים או בוטנים קלויים או מעט שוקולד לבן מומס

אופן ההכנה:

  • נועצים שיפוד במרכז ולאורך כל חצי בננה. מסדרים את הבננות על מגש מרופד בנייר אפייה. מכניסים למקפיא לשעה עד שעתיים.
  • הכנת ציפוי השוקולד: מניחים את קוביות השוקולד בקערית זכוכית, מוסיפים את השמן וממיסים במיקרוגל במספר פולסים עד להמסה חלקה.
  • מוציאים את הבננות מהמקפיא וטובלים כל בננה קפואה בשוקולד המומס. מפזרים בזריזות על השוקולד מעט אגוזי ברס או כל תוספת אחרת.
  • מזלפים מעט שוקולד לבן מעל.
  • מסדרים את הבננות המצופות על המגש ומגישים ברגע שהשוקולד מתקשה.
  • אפשר לעטוף את המגש עם הבננות המוכנות בניילון נצמד ולהחזיר להקפאה עד להגשה.

דרגת הקושי: קלה
משך ההכנה: כשעתיים (כולל זמן ההקפאה)
סוג המנה: פרווה

גלידה בננה שוקולד (צילום: פסקל פרץ-רובין)
גלידה בננה שוקולד (צילום: פסקל פרץ-רובין)