כמיליון איש (21%) מהאוכלוסייה הבוגרת בישראל, בגילי 40־49 או 18־29, אקדמאים ונשים - אלה הם "קהילת מפחיתני הבשר". הם לא צמחונים או טבעונים, אך נוהגים לאכול תחליפי בשר לפחות פעם אחת בחודש. כך עולה מסקר מייצג בקרב 502 איש, שערך מכון רושניק עבור חברת ביונד מיט (Beyond Meat) לרגל השקת סדרת מוצרים חדשה.

מהסקר עולה כי 9% מהישראלים הבוגרים (כחצי מיליון איש) נוהגים לאכול תחליפי בשר לפחות פעמיים בשבוע, 6% אוכלים תחליף בשר בערך פעם בשבוע ו־6% נוספים ציינו כי הם אוכלים תחליף בשר פעם בחודש.

בעוד ש־60% מהנשאלים בסקר ציינו כי לא שינו את הרגלי צריכת הבשר שלהם בשלוש השנים האחרונות, כ־ 20% (כמיליון איש) דווקא הורידו את צריכת הבשר ברמה זאת או אחרת, ו־16% בלבד ציינו כי העלו את צריכת הבשר. מבין אלה שציינו כי הורידו את צריכת הבשר בשלוש השנים האחרונות ניתן לראות רוב מובהק לחילונים (26%), רווקים (24%), נשים (24%) ובעלי הכנסה ממוצעת ומטה (21%).