"הישראלים אוהבים קפה ונחשבים "לצרכנים כבדים" לדברי יאיר מלכה מבעלי קפה גרג. "אמנם צריכת הקפה בארץ במגמת עלייה כבר מספר שנים, אך מגפת הקורונה הביאה את השוק לשיאים חדשים והזינוק הגדול נרשם גם בצריכה ביתית וגם בבתי קפה. כיום  צריכת הקפה בישראל לאדם נאמדת בכ- 10  ק"ג בשנה. הקפה הכי פופולארי בקרב הצרכן הישראלי הינו קפה הפוך ואחריו האספרסו".

חמשת הכללים להכנת קפה איכותי בבית

  1. איכות תערובת הקפה.
  2. טחינת פולי הקפה במקום בעת ההכנה.
  3. ציוד איכותי ותקין.
  4. איכות המים תשפיע על איכות הקפה – הטוב ביותר מסנן מים על בסיס פחם.
  5. הקפדה על ניקיון ותחזוקת מטחנת הקפה והמכונה

אייס קפה גרניטה פקאן של קפה גרג (צילום: אסף לוי)
אייס קפה גרניטה פקאן של קפה גרג (צילום: אסף לוי)

אייס קפה גרניטה פקאן 

אין כמו אייס קפה לצינון ימים חמים. הגרסה הזאת שלו, בתוספת פקאן, היא מושחתת וטעימה בטירוף. 

רכיבים
מנת אספרסו כפולה 
6 קוביות קרח שלמות
3/4 כוס חלב
50 מ"ל סירופ סוכר
50 גרם פקאנים סיני 

אופן ההכנה
שופכים את כל המצרכים לבלנדר ומערבלים עד לקבלת תערובת "ברד" אחידה.
ניתן להוסיף סירופ בטעם שוקולד וקצפת לקישוט לפני ההגשה. 


קפה נורמנדי (צילום: אינגאימג')
קפה נורמנדי (צילום: אינגאימג')


קפה נורמנדי 

רוב המתכונים המכילים את השם נורמנדי מתייחסים לניחוח התפוחים המלווה אותם, כתוצאה משימוש במיץ תפוחים כמרכיב דומיננטי. המתכון שלהלן ממזג את טעם התפוחים עם תבלינים נוספים, לקבלת קפה בעל ארומה מיוחדת במינה.

רכיבים
2 ספלי אספרסו או קפה חזק אחר
2 כוסות מיץ תפוחים
2 כפות סוכר חום
3 תפוזים פרוסים דק
2 מקלות קינמון קטנים
קומץ פלפל אנגלי טחון
קומץ ציפורן טחונה
מקל קינמון להגשה

אופן ההכנה
1.      הביאו את החומרים לרתיחה בסיר על אש בינונית, הנמיכו את החום ובשלו 10 דקות.
2.      סננו את הנוזלים לקנקן הגשה שחומם מראש. מזגו לספלים והוסיפו מקל קינמון לעיטור.
3.      אפשר להפוך משקה זה לאלכוהולי אם רבע מכמות מיץ התפוחים תוחלף בליקר קלוודוס. את הקלוודוס יש להוסיף בדקות האחרונות של הבישול. אין לתת לו לרתוח.



עוגיות קפה וקקאו (צילום: אינג אימג')
עוגיות קפה וקקאו (צילום: אינג אימג')

עוגיות קפה וקקאו 

אי אפשר לסרב למשהו מתוק וקטן ליד הקפה. זה זיווג משמיים. והעוגיות האלה הן שילוב מושלם של קקאו וקפה.

רכיבים
200 גרם חמאה
40 גרם אבקת סוכר
1/3 כוס אספרסו
קורט מלח
110 גרם סוכר
20 גרם קקאו
240 גרם קמח

אופן ההכנה
1.      מחממים את התנור ל- 170 מעלות. משמנים קלות תבנית מרובעת גדולה ומניחים עליה נייר אפייה לא משומן.
2.      מערבבים את כל החומרים יחד (ניתן גם במיקסר) לקבלת בצק אחיד.
3.      פורסים נייר פרגמנט (או נייר אפייה) על משטח העבודה. לשים את הבצק בעדינות וקורצים ממנו ממנו גליל בקוטר של 2 ס"מ. עוטפים את גליל הבצק בנייר ומקררים במקרר למשך כשעתיים.
4.      באמצעות סכין חדה חותכים את הגליל לפרוסות בעובי של כ- 1/2 ס"מ. מניחים את הפרוסות על התבנית ואופים במשך כ- 7 דקות. לקישוט העוגיות אפשר לשים במרכז כל עוגיה אגוז מלך. 

*המתכונים מתוך הספר "עולם הקפה" באדיבות רשת "קפה גרג" 

טירמיסו בתבנית 'סולתם' (צילום: יחצ)
טירמיסו בתבנית 'סולתם' (צילום: יחצ)

טירמיסו

למתכון זה יש להשתמש בתבנית אפייה כיפה של 'סולתם'.

רכיבים
200 גרם מסקרפונה
500 מ"ל שמנת להקצפה
200 גרם אבקת סוכר
חבילת בישקוטים
כוס של מים חמים מהולים בכפית קפה נמס
לציפוי -אבקת קקאו.

אופן ההכנה
1.      מקציפים את השמנת בקערה.
2.      בקערה נפרדת מקציפים את גבינת המסקרפונה עם אבקת הסוכר.
3.      מאחדים בין התערובות.
4.      מרפדים את התבנית בניילון נצמד ומניחים חלק מהמלית.
5.      טובלים את בישקוטים בקפה מרפדים את התבנית.
6.      לאחר מכן מורחים שוב שכבת קרם ואז שוב שכבת בישקוטים עד תום. כאשר הבישקוטים הם החלק שתוחם את התבנית מעל.
7.      מקפיאים למספר שעות.
8.      הופכים בזהירות, מורידים את הניילון ומפזרים קקאו.

*באדיבות 'סולתם'