״ביס של שלום״- מסע קולינרי טבעוני למען החיות
לראשונה בישראל- מסע קולינרי ארצי במשך שבועיים שפותח את הלב אל תעשיות המזון מן החי ומעורר דיון מסקרן עם אזרחי ישראל .
׳חוות החופש׳ (מקלט לבעלי חיים שהוצלו מתעשיות המזון), יוצאת לראשונה מגבולות החווה לכבוד חודש הטבעונות הבינלאומי במסע חוצה ישראל במטרה לעורר מודעות בצורה יוצאת דופן למושג טבעונות.
המסע יתקיים בין התאריכים 1-15.11 ויעשה בעזרת פוד טראק ברחבי הארץ שיגיש מנות טבעוניות ללא עלות או כל תמורה ויעורר דיון עם סועדים אקראיים על גבי צלחת. את המסע ילווה איש התקשורת והמגיש שי גולדשטיין בנקודות הבאות:
3.11 אוניברסיטת חיפה - בין השעות 11:00-15:00
12.11 שוק לוד - בין השעות 10:00-13:00
13.11 ביג פאשן אשדוד - בין השעות 12:00-15:00
אירועים נוספים יתווספו באתר חוות החופש במהלך החודש. https://www.freedom-farm.org.il/

האתגר הצרפתי של סימונצ'ו הבייקרי הטבעוני
סימונצ'ו, בייקרי הבוטיק הטבעוני החדש ביפו חוגג את הטבעונות עם ספיישל מעולם הקונדיטוריה הצרפתית. הקונדיטורית סימונה ויילר הציבה לעצמה אתגר לייצר עוגת מילפיי טבעונית. המילפיי הוא קלאסיקה מהקונדיטוריה הצרפתית עשיר בחמאה, חלב וביצים. בסימונצ'ו יצרו את הקינוח משכבות פריכות וזהובות של בצק עלים מקורמל עשוי מקמח כוסמין בעבודת יד וביניהן מילוי קרם פטיסייר וניל עדין על בסיס קשיו וקרם קוקוס (38 שקלים למנה).
בין הקינוחים הנוספים בתפריט ניתן למצוא: עוגת בוסטון - עוגת גבינה אפויה בסגנון שמנת חמוצה מבוסס על קשיו.; עוגת קרם וניל עם פטיסייר לימון בזיליקום ; קראנצים מבצק שמרים כרוך עם חמאה טבעונית בטעמים: שוקולד, קינמון, קרם שקדים ועוד
סלמה 3 יפו // אתר להזמנות

מילפיי טבעוני של סימונצ'ו (צילום: נטלי כהן )
מילפיי טבעוני של סימונצ'ו (צילום: נטלי כהן )

טופו על הגריל בתבלינים בקאב קם
יריב מלילי יגיש באחות הלילית של בית תאילנדי לצד הקוקטיילים , מגוון מנות טבעוניות מלבד סלט הטום סאם (פאפייה) המיתולוגי,
לדוגמא: פאד פאק קאייו- ירוקים מהחווה לפי העונה, עם אספרגוס על הווק ברוטב "טאו טייאו"  וטהאו סמון פאי- טופו פריך במשרה שיטאקי צלוי על הגריל, עטוף בתבליני "סמון פאי" וקשיו.
קאב קאם לינקולן תל אביב

טאהו סמון פאיי טבעוני קאב קם  (צילום: יונתן בן חיים)
טאהו סמון פאיי טבעוני קאב קם (צילום: יונתן בן חיים)

***לכבוד יום הטבעונות, תבליט וולט ל-24 שעות את כל המסעדות הטבעוניות באתר ותכניס אותן לקרוסלה הראשונה כדי לתת להן חשיפה מירבית. לצד זה מפרסמת וולט את 6 המנות הטבעוניות הנמכרות ביותר: אנסטסיה - סובה, דוסה בר - טאלי, 416 - רוסטביף בחלה, אלגריה - סלט
קיסרית, ריינבו אבן גבירול - ריינבורגר, משק ברזילי - המנה התאילנדית ***


אמש מבית קבוצת NOX משיקה תפריט ספיישל טבעוני למשך שבוע
מסעדת ובר אמש מבית קבוצת נוקס , יחגוג את יום הטבעונות הבינלאומי עם תפריט טבעוני חדש ומרענן שיצטרף לתפריט הקיים.
השף כפיר ינין בנה תפריט ייחודי עם ספיישל שיפודים טבעוניים ייחודיים כגון:  שיפוד חסה בוינגרט תאילנדי ופנקו מאובק בנורי תאילנדי (38 / שיפוד קישוא בלאדי על סקורדיליה 42 ₪ / שיפוד כרישה על הגריל על טחינה ירוקה. 44 ₪
התפריט יהיה זמין בין התאריכים 1-6/11
לילינבלום 30 תל אביב

שיפוד חסה באמש (צילום: אסף קרלה)
שיפוד חסה באמש (צילום: אסף קרלה)

לולי בחוף גורדון תגיש המבורגר מתורבת ישראלי וסטייק כרוב
שף איתי מסלובטי מגיש בלולי,  בחוף גורדון, מנות שכל טבעוני ישמח לטעום: כרוב צלוי בחמאה חומה, גלייז סויה יפנית, דואה שלנו (₪ 44)
והמבורגר טבעוני מבשר מתורבת של החברה הישראלית של redefine Meat לא רק לכבוד יום הטבעונות.
הירקון 121 א טיילת תל אביב חוף גורדון 077-9386252

יקבי כרמל משיקים בציר חדש וטבעוני לסדרה האזורית
לפני כשנתיים, כחלק מאג'נדה ידידותית לסביבה שמקדמים ביקבי כרמל, הוחלט שכל יינות היקב החל מבציר 2019 יותאמו לדרישות טבעוניות, ללא שימוש במרכיבים מן החי בתהליך הזיכוך וההצללה של היין תוך שמירה על איכות וטיב היין. המהלך נובע מהכרה בצרכיהם של כלל קהל הצרכנים וקהל הטבעונים בפרט וכחלק מתהליך מתמשך של חקלאות בת קיימא. למגוון היינות הטבעוניים של היקב, מצטרף כעת בציר 2019 החדש של הסדרה האזורית.היינות יצטרפו לפורטפוליו היינות של יקבי כרמל, כולל יינות קידוש ותירוש כרמל, שהפך לטבעוני החל מבציר 2019
­­­­­

היינות הטבעוניים של כרמל (צילום: אייל קרן)
היינות הטבעוניים של כרמל (צילום: אייל קרן)

בריושים טבעוניים במארי אנטואנט
מארי אנטואנט מלכת הבריושים הממולאים כל טוב של שף שחר לוי מציעה לרגל חודש הטבעונות שני סוגי בריושים חדשים וטבעוניים: בריוש במילוי רטטוי ירקות שדה וגבינה טבעונית ובריוש במילוי צילי קון קרנה עם ביונד ביף. מחיר יח׳ -25 ש״ח מארז של שלושה - 69 שקלים
מארי אנטואנט - אבן גבירול 8 תא 12:00-24:00 או בהזמנות דרך האתר

בריוש טבעוני מארי אנטואנט (צילום: גל זהבי)
בריוש טבעוני מארי אנטואנט (צילום: גל זהבי)

המנות הקלאסיות של מסעדת ג׳ירף בגרסה טבעונית ליום הטבעונות הבינלאומי
לצד התפריט הירוק של ג'ירף המאגד לתוכו את כל המנות הצמחוניות, טבעוניות וכאלו שניתן לצמחן ולטבען. טובענו מנות דגל נוספות לכבוד יום הטבעונות כמו המנה הקיסרית, הפיליפינית החריפה ואף מנות בשריות מובהקות כמו סינטה נודלס וסינטה סצ'ואן כשהן מכילות פיתוח מוצרים חלופיים לרטבים ומרכיבים שטעמם דומיננטי, החלבון מן החי הוחלף בכזה שאינו מן החי , מנות עם אטריות ביצים, מוגשות בגרסא הטבעונית עם אטריות אודון איכותיות ועוד

התפריט הירוק בג'ירף (צילום: יונתן בן חיים)
התפריט הירוק בג'ירף (צילום: יונתן בן חיים)

תפריט פיצות טבעוניות בפאפא ג'ונס
פאפא ג'ונס, רשת הפיצריות הבינלאומית משיקה פיצות טבעוניות ומושחתות לרגל יום הטבעונות הבינלאומי (1.11), עם שילובים מפתיעים של בשרים טבעוניים וגבינות טבעוניות בשילובים וטעמים חדשים: "הבשרית הטבעונית" עם עגבניות ופרוסות פפרוני טבעוני, קרמבל בשר טבעוני ומעל גבינה טבעונית איכותית / קריביאן טבעוני פיקנטי: רוטב עגבניות, פרוסות פפרוני טבעוני לצד אננס, בצל סגול ופלפל פפרוצ'יני פיקנטי /  סופר פאפא טבעוני - פפרוני טבעוני, קרמבל בשר טבעוני, פטריות טריות, פלפלים ירוקים, בצל פרוס וזיתים שחורים.
מחירי הפיצות 89.9 ₪ והן יוצעו ב-20% הנחה במהלך כל נובמבר לרגל ההשקה, כולל משלוח חינם עד הבית

טבעונית קאריבית בפאפא ג'ונס (צילום: גל זהבי)
טבעונית קאריבית בפאפא ג'ונס (צילום: גל זהבי)