סופגניות שמנת מהירות

המצרכים (ל–20 יחידות):
2 ביצים
1 מכל (250 מ"ל) שמנת להקצפה 38% "השף הלבן"
½ כוס (120 מ״ל) חלב
3 כפות סוכר
½2 כוסות (350 גרם) קמח
2 כפיות אבקת אפייה
¼ כפית מלח
לטיגון:
3 ליטר שמן חמניות
למילוי:
ריבת תות

אופן ההכנה:
מחממים שמן בסיר גדול ועמוק.
בקערה גדולה טורפים את הביצים, השמנת והסוכר. מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה והמלח ומערבבים היטב עד שהתערובת אחידה. הבצק צריך להיות רך ודביק אך לא נוזלי. אם הבצק יבש, מוסיפים מעט חלב.
כדי לבדוק אם השמן חם מספיק, שמים טיפה קטנה של בצק בשמן. אם היא צפה ויש בועות רבות סביבה - השמן בטמפרטורה הנכונה. אם ברשותכם מדחום, הטמפרטורה צריכה להיות סביב 150-166 מעלות.
יוצקים מהבלילה כף גדושה לתוך השמן. מנסים להתקרב לשמן כמה שיותר (זהירות!) ולהוריד את הבלילה מהכף במהירות בעזרת היד.
שמים כמה כפות מהבלילה בסיר, רק עד שפני השמן מלאים ולא יותר.
מטגנים כל כף בלילה כ–3 דקות מכל צד, עד שהיא שחומה. הכדורים נוטים להתהפך מעצמם, ואם הם לא מתהפכים - הופכים אותם בעצמכם. שימו לב לטמפרטורת השמן במהלך הטיגון. אם הסופגניות משחימות במהירות, הן לא תהיינה מוכנות מבפנים ולכן הורידו את גובה הלהבה.
מניחים את הסופגניות המוכנות על נייר סופג, מאבקים באבקת סוכר ומזריקים ריבת תות. מגישים מיד.