המרכז הרפואי לשיקום לוינשטיין מקבוצת כללית ברעננה ישלב מוצרים שיקומיים חדשניים שפיתחו סטודנטים להנדסת מכונות מקמפוס אשדוד של SCE המכללה האקדמית להנדסה ע"ש סמי שמעון, במיוחד עבור המשתקמים. מדובר במכשירים חיוניים שישפרו את איכות החיים של אנשים הזקוקים לתהליכי החלמה שיקומיים.

במסגרת שיתוף הפעולה בין המרכז הרפואי למכללה, התבקשו הסטודנטים לתכנן ולייצר מוצרים המשלבים אימון שיקומי עם אלמנט משחקי, כדי להפוך את תהליך השיקום למהנה יותר. התוצרים הוצגו לאחרונה בכנס הפרויקטים המחלקתי של SCE לנציגי המרכז הרפואי לשיקום לוינשטיין ואלה בחרו לשלב את המוצרים במסגרת טיפולי הריפוי בעיסוק.


אחד המוצרים שפיתחו הסטודנטים של SCE ושיוטמעו במרכז הרפואי לשיקום לוינשטיין הוא מכשיר ה־Jingle bells, שתוכנן לאימון שרירי הזרוע, התלת־ראשי והדו־ראשי, ומוסיף עומק לאתגר השיקומי והפיזי של המטופלים. המכשיר בנוי בצורה של תיבת תהודה, הכוללת שמונה ידיות וחבלים, כשכל ידית אחראית להפקת צליל משמונת התווים, על ידי משקולת המחוברת לכל ידית על ידי חוט ואשר פוגעת בפעמון בעת המשיכה.

מתקן זה הופך אימון ידיים סיזיפי למשחק מוזיקלי המאפשר למטופל לנגן מנגינה המוצגת על גבי כרטיסיות כתובות מראש.

פיתוח נוסף הוא "הכדור המעופף", מכשיר פיזיותרפיה לאימון פרק כף היד באמצעות שילוב של מכניזם שממיר את פעולת כף ידו של המטופל לזרם אוויר באמצעות מפוח. זרם האוויר מוזרם בצינור שקוף לעיני המטופל וגורם לציפה של כדור קל משקל על ידי אפקט פיזיקלי הנקרא אפקט קואנדה – תופעה של היצמדות זורם למשטח קמור. כל עוד המטופל ממשיך להפעיל את המכשיר הכדור יישאר באוויר.


נחמן פלוטניצקי, מנהל המרכז להתאמת טכנולוגיות במרכז הרפואי לשיקום לוינשטיין, אומר: "המוצרים שפותחו מראים את היצירתיות והמקצועיות של הסטודנטים. הטמעת הפרויקטים בחדרי הריפוי בעיסוק יתרמו ללא ספק לשיפור משמעותי בהליך השיקומי".


אביחי שורין, ראש מסלול תוכן ועיצוב מוצר במחלקה להנדסת מכונות של SCE קמפוס אשדוד, מוסיף: "מדובר במכשירים ובמוצרים חיוניים שישפרו רבות את איכות החיים של אנשים הזקוקים לתהליכי החלמה שיקומיים. אני שמח שהנהלת המרכז הרפואי לשיקום לוינשטיין מצאה את המוצרים שפיתחנו עבורם כראויים, ובעיקר אני גאה על כך שהמוצרים הללו יועברו לשימוש ושיקום הלכה למעשה עבור אנשים שבהחלט זקוקים להם".


פרופ' יהודה חדד, רקטור SCE, אומר כי הסטודנטים של SCE מביאים עמם ידע ויכולות הנדסיות גבוהות, אך בעיקר יצירתיות וחשיבה מחוץ לקופסה: "שיטת הלימוד המונהגת במכללה והמוכרת בשם Project Oriented, העוסקת בלימודים לצד התנסות מעשית ומשימות אמיתיות בעולם ההנדסה, מאפשרת לסטודנטים שלנו היכרות הלכה למעשה עם עולם התעסוקה וכפועל יוצא גם לפתח מוצרים ומכשירים איכותיים שיש בהם תועלת ציבורית רבה לצד עשייה חברתית ותרומה לקהילה".