תפריט חדש ל"קפלה" עם השף שחף שבתאי
השף הבינלאומי שחף שבתאי, בנה את תפריט הבר כנגזרת ישירה ממטבח מסעדת "פופ & פופ" ושילב חומרי גלם מסורתיים מהמטבח האסיאתי עם דגים נאים, פירות ים וחומרי גלם אקזוטיים.
תפריט הקוקטיילים של הקפלה, נבנה על ידי המיקסולוג זיו אדלשטיין, תוך שימוש בפירות טריים, תזקיקי ענבים ועוד
בין המנות בתפריט החדש: קיסר פלפלת עלי חסה צעירה, שקדים, איולי פלפל קמבודי, גבינת תום ; סלקים צלויים וארטישוק סלק צלוי , טחינה תירס, ארטישוק אלה רומנה ובזיליקום 63 ; כרובית מטוגנת טחינה פלפלים וקארי, בצל מוחמץ, פאפאדם, מיקרו בזיליקום ושמן צ׳ילי 64; טונה סרירצ'ה סוי שום ירוק, אבוקדו, בצל ירוק בוטנים שרופים, סאקה ; סלמון יוזו דבש מיסו לבן מאודה בכוסברה, אגוזי לוז שומשום ; שרימפס צלוי דאשי ג‘ינג‘ר, שום, כרישה ; סופלאקי קפלה פרגית ואווז מעושן, רוטב שום, בצל סגול סומק מלפפון ; פוטטו וודג'ס עטופים ברוטב ברביקיו יפני ובצל ירוק ועוד.
קפלה - הארבעה 28, מגדלי חג'ג' הקומה ה-14 במגדל הדרומי


השפים אביתר מלכה ויהונתן שרביט ממשחקי השף משיקים סדרת ארוחות ברחבי הארץ
זוכה משחקי השף אבייתר מלכה והפיינליסט יהונתן שרביט משיקים סדרה של ארוחות בניחוח חורף בלוקיישנים ברחבי הארץ.
ארוחת הטעימות תכלול שבע מנות וקינוח ותלווה בתפריט יין עשיר ללא הגבלה. הארוחה הראשונה תתקיים ב"ביסטרוק" בקיבוץ חצור.
בין המנות שיוגשו: קרואסון זעתר בר ;מסאבחה אפונת טריה, סלט תרד תורכי ובצלים מתוקים; ארטישוק יהודי מוזהב,אנשובי ואיולי ליים. ; סלט תפוחי אדמה וחזרת, לוקוס לבן מעושן ; ראגו צוואר טלה וירקות שורש עטופים עלי לשון הפר וצימוקים אוזבקים בבישול של 6 שעות לצד ספירריבס טלה.; קינוח של גאלט ריבת תותים ופלפל שחור ,גלידת פרג ומרשמלו שקדים שרוף.
מחיר: 450 שקלים לסועד
להזמנות  050-4247440 

רק מחייכים אלו. אבייתר מלכה ויהונתן שרביט (צילום: אנטולי קריניצקי)
רק מחייכים אלו. אבייתר מלכה ויהונתן שרביט (צילום: אנטולי קריניצקי)

רשת ג'ויה משיקה תפריט חדש היישר מאיטליה
הרשת האיטלקית תשיק תפריט המבוסס על חומרי גלם המיובאים ישירות מאיטליה לקבלת טעמים חורפיים עשירים במיוחד.
חלק מהמנות: מרק פורצ׳יני וערמונים, קציפת פרמזן ושמן כמהין / קלצונה שפונדרה -בשר צלעות מפורק, צ׳ילי, עגבניות ואורגנו, סלסת עגבניות וסלטון ארגולה / טורטליני בר ביטולה -טורטליני ריקוטה ,בקרם סלק וגבינה כחולה, אגוזי מלך ועירית / חצי עוף מפורק - בגלייז בלסמי ודבש ,מוגש עם תפו״א מדורה
לסניפים והזמנות

תפריט החורף הדש של ג'ויה (צילום: אפיק גבאי)
תפריט החורף הדש של ג'ויה (צילום: אפיק גבאי)

ארוחות מסביב לעולם במלון בוטיק אלגרה עין כרם בשיתוף EatWith
מה יותר מפנק מלחבר חופשה במלון בוטיק יוקרתי לארוחת שף איכותית? שיתוף הפעולה בין המלון לאתר EatWith הוליד 3 אירועים קולינריים עם מיטב השפים, שמגיעים לערב אחד מיוחד בעין כרם, במהלך חודש דצמבר. כל ערב יוקדש לשף אחר וילווה בקונספט ייחודי.
מטבח צרפתי עם שף יונתן גלעדי -  4.12 יום שבת
מטבח ספרדי עם שף אייל בלום - 15.12 יום רביעי
ארוחת "שערי דמשק" עם שף אייל אסולין – סילבסטר 31.12
עלות הארוחות כ-500 ₪ לסועד. להזמנות

ארוחה צרפתית באלגרה (צילום: מתן כץ)
ארוחה צרפתית באלגרה (צילום: מתן כץ)

פודטראק של BBB בדור אלון
רשת ההמבורגרים BBB  משיקה מותג חדש: BBB BY THE WAY- רשת פוד טראק'ס אשר יוצבו באופן קבוע במתחמי תחנות הדלק של 'דור אלון'. צי משאיות הפוד טראק'ס של BBB יציע תפריט מהודק ובו מנות פופולאריות נבחרות של BBB, דוגמת  המבורגרים, צ'יפס, המבורגר טבעוני, שתיה מגוונת וכיו"ב, במארזי טייק אווי חדשים ובהמשך יסופקו גם משלוחים לסביבה.

BBB פוד טראק (צילום: גיל אבירם)
BBB פוד טראק (צילום: גיל אבירם)

ני-שי האסייאתית פותחת מערך משלוחים לשרון
מסעדת "ני-שי" הנתנייתית  תפתח לראשונה מטבח משלוחים וטייק אווי בתל יצחק, אשר יאפשר משלוחים ואיסוף בפריסה רחבה לכל אזור המושבים בשרון. למי שירצה לאסוף את ההזמנה מהמקום, יוכל ליהנות משירות של "הזמנה לרכב", אשר יציע איסוף הזמנה ללא יציאה מהרכב וללא צורך במציאת חנייה. 
שירותי המשלוחים והטייק אווי יפעלו כל השבוע החל מהשעה 11:30 ועד השעה 23:00 (הזמנות מאתר המסעדה) ואף תינתן הטבת 15% הנחה למזמינים באתר עד השעה 17:00 בין הימים א'-ה'.
להזמנות

ני שי מטבח אסייאתי (צילום: אפיק גבאי)
ני שי מטבח אסייאתי (צילום: אפיק גבאי)

תפריט לילות ביירות בשוקרייה
התפריט מבוסס על לחמא בעג'ין, המנה הסורית לבנונית, אותה יגיש השף ניר שלמור בוורסיות שונות. בתפריט: שווים ופרוסים- קישואים בצל עלי מיקרו ראשד ואבן יוגורט / גי׳בנה ערבי –גבינה ערבית עם מיקרו  בזיליקום ועגבנייה פרוסה / לפת מפתיע- עלי לפת כבושים תרד ועין אחת עם אבן יוגורט / חתיכה ואדמונית – עגבניות עלי מיקרו ראשד ואבן יוגורט / שזוף ועגלגל- חציל קלוי עלי מיקרו ראשד ואבן יוגורט / קרנבל בשר- בשר טחון ועלים מהשוק וקשקוש של טחינה
מחיר: 25 ₪ למנה. לחמא בעג'ין לבחירה ובירה מהחבית 39 ₪
התפריט יוגש בימי שני עד חמישי החל מהשעה 22.00. לצידו יוגש תפריט צ''יסרים ב 10 ₪.
דרך רמתיים 18 הוד השרון | 077-5328604

לחמבעגון בשוקריה (צילום: שי נייבורג)
לחמבעגון בשוקריה (צילום: שי נייבורג)

הפטיסרי הצרפתי 'גורמנדיז' פותח בית קפה פופ אפ במוזיאון ידידי ישראל
מוזיאון ידידי ישראל הממוקם בנחלת שבעה מרכז ירושלים מתחדש בפופ אפ מיוחד של גורמנדיז - קונדיטוריית בוטיק צרפתית שעשתה עליה מצרפת, עם מגוון מאפים, לחמים וקינוחים ממש כמו בפריז.
הפופ אפ שיפעל בשלושת השבועות הקרובים מציע מגוון קינוחים מתוקים כמו: מאפי שמרים כרוכים, קרואסוני חמאה ושקדים, מקרונים , עוגת נפוליאון, אקלרים ממולאים במגוון קרמים ועוד, לצד סופגניות טריות בשלל טעמים, כמו: פיסטוק וורדים, קרמל מלוח, קרם ברולה, קרם ערמונים, ליצ'י ותות, רושה, לימון מרנג ועוד.
יוסף ריבלין 20 ירושלים. טלפון של הפטיסרי: 02-5667222

גורמנדיז בירושלים (צילום: אליאורה אפרתי)
גורמנדיז בירושלים (צילום: אליאורה אפרתי)

שרופים או חריפים? פסטיבל סלטי חצילים במעדניות משני
מעדניית משני, המשפחתית הוותיקה, מקבלת את החורף עם פסטיבל סלטי חצילים לאורך חודש דצמבר בו ימכרו למעלה מ-20 סוגים שונים וביניהם חציל ספרדי חריף, חציל מרוקאי, חציל בטעם כבד, חציל שום, חציל במיונז, חציל בטחינה וגרגירי חומוס, חציל בנענע, חציל בסגנון יווני ועוד. 
מעדניות משני: צומת שילת מרכז ירדן, רחובות: רחוב המנוף 8, ראשל"צ: רחוב יעקב כהן 2

פסטיבל חצילים של מישני (צילום: שגיא סרויה)
פסטיבל חצילים של מישני (צילום: שגיא סרויה)

תפריט סחלב חם בטעמים בגן סיפור
גן סיפור משיק לחורף תפריט לוהט של משקאות סחלב בטעמים שיכללו: סחלב מסורתי עם גרנולה, קוקוס וקינמון, סחלב עם פרליני שוקולד חלב, סחלב אספרסו , סחלב עם ריבת תות, מקלות מרנג וקרמבל וסחלב אוראו עם רוטב שוקולד ושברי עוגיות.
בנוסף, במהלך חודשי החורף יכנסו לתפריט מרקים משתנים וביניהם מרק קר כרובית, מרק עגבניות איטלקי, מרק כתום אינדונזי, מרק אפונענע ונוספים.
https://www.gansipur.co.il

תפריט סחלב בגן סיפור (צילום: יחצ)
תפריט סחלב בגן סיפור (צילום: יחצ)

תפריט חורף חם ב-rebar
תפריט החורף הלוהט של רשת rebar חוזר לסניפים עם המשקאות החמים  בעלי מרקם עשיר וטעם מפנק בטעמי סיידר משודרג, חמאת בוטנים, שוקולד וצ'אי ומעדני שיבולת שועל עשירים עם שילובי תוספות טעימים במיוחד של פירות טריים, אגוזים, גרנולה ועוד
לרגל כניסת תפריט החורף יוענקו 10% הנחה על כל סדרת I'm hot עד סוף חודש דצמבר לחברי מועדון (ההצטרפות חינם).
להזמנות ופרטים

REBAR (צילום: רונן מנגן)
REBAR (צילום: רונן מנגן)