החורף כבר כאן וזה הזמן להתחיל ליהנות מהמאכל הכי מחמם לב ובטן - מרק. ד"ר מאיה רוזמן הציגה בתוכניתה ב-103FM מתכון דיאטטי ובריא למרק גזר וארטישוק ירושלמי שיחמם אתכם בחורף הקר וישביע אתכם כמו ארוחה שלמה.

מצרכים:

  1. קילו גזר
  2. 2 חתיכות ארטישוק ירושלמי, כל אחת בגודל של גזר
  3. בצל
  4. 40 גרם אגוזי קשיו (בערך 20 יחידות)
  5. 3-2 כפות שמן זית

אופן ההכנה:

  • חותכים את הגזר והארטישוק לטבעות, את הבצל לקוביות.
  • שמים בסיר את השמן, ומטגנים את כל הירקות יחד כ-5 דקות תוך כדי ערבוב מדי פעם.
  • בזמן הטיגון מוסיפים כפית שטוחה מלח, קצת פפריקה חריפה וקצת שום גבישי.
  • מכסים את הירקות במים, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כ-50 דקות עד שהגזר רך מאוד.
  • טוחנים במעבד מזון רגיל או ידני.
  • המרקם יוצא מוקרם בגלל אגוזי הקשיו שאחרי טחינה יש להם מרקם חמאתי.
  • בהגשה מפזרים בצל ירוק ואפשר גם גבינה בולגרית מפוררת.

ארוחה משביעה, טעימה, בריאה, ואפשרית כארוחת ערב בזמן דיאטה יחד עם לחמניה קלה אם עדיין נשאר מקום בבטן.