כאשר אני רוצה לפנק מישהו קרוב אליי במיוחד, אני נוהגת להכין עבורו עוגת שוקולד. היא יכולה להיות עוגת מוס עתירת שוקולד או עוגת בצק שמרים עם שוקולד. לצורך ההכנה אני מקפידה להשתמש בשוקולד מריר שמכיל 60%־70% מוצקי קקאו כי הוא זה שיוצר את ההבדלים בטעם ובניחוח המאפה. לקראת ולנטיינ'ס דיי, קבלו מתכון לעוגת שוקולד עשירה, לא מורכבת, כזו שכיף להכין לאהובים שלכם.

מתכונים נוספים של פסקל

עוגת שוקולד

החומרים (לתבנית קפיצית בקוטר 28 ס"מ או לתבנית מרובעת משומנת):

  • 200 גרם שוקולד מריר
  • 200 גרם חמאה
  • 1/2 1 כוסות סוכר
  • 3 כפות אבקת קקאו מנופה
  • 1 כף אבקת קפה נמס
  • 6 ביצים מופרדות לחלמונים וחלבונים
  • 3/4 1 כוסות קמח מנופה
  • 1 שקית אבקת אפייה
  • 4 כפות ברנדי

לציפוי:

  • 100 גרם חמאה
  • 1/2 כוס סוכר
  • 3 כפות אבקת קקאו
  • 1 כף אבקת קפה נמס
  • 1/2 כוס מים
  • 100 גרם שוקולד מריר

לעיטור:

  • 1/2 כוס אגוזים קצוצים
  • 1/2 כוס שוקולד מריר קצוץ

אופן ההכנה:
1. מניחים בכלי זכוכית או בקלחת בינונית את השוקולד, החמאה, כוס סוכר, אבקת קקאו ואבקת קפה נמס וממיסים באמבט מרים (בן מארי) או במיקרוגל. בוחשים עד להמסה מלאה של השוקולד.
2. מקציפים את החלבונים במערבל חשמלי במהירות גבוהה. מוסיפים בהדרגה את חצי כוס הסוכר שנותרה וממשיכים להקציף עד לקבלת קצף יציב.
3. טורפים את החלמונים ומוסיפים אל קצף החלבונים. מקפלים פעם־פעמיים לתוך הקצף. מוסיפים את השוקולד המומס ומקפלים אל הקצף עד שייבלע כליל.
4. מערבבים את הקמח עם אבקת האפייה ומקפלים לבלילה. מוסיפים את הברנדי. מעבירים את הבלילה לתבנית ומשטחים. אופים בתנור שחומם מראש ל־180 מעלות במשך כ־30 דקות או עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא נקי ויבש. מוציאים את העוגה ומצננים.
5. להכנת הציפוי: שמים בסיר קטן את החמאה, הסוכר, אבקת הקקאו ואבקת הקפה הנמס. מחממים על להבה נמוכה עד שהחמאה נמסה. מוסיפים מים ושוקולד ומבשלים על אש נמוכה לקבלת תערובת אחידה.
6. מצפים את פני העוגה ודפנותיה בציפוי השוקולד. מעטרים באגוזים הקצוצים ובשוקולד הקצוץ.

טיפסקל: 
רוצים להיות יעילים? הכינו את העוגה בזמנכם הפנוי והקפיאו. יום לפני הגשתה, הפשירו במקרר. לקראת ההגשה צפו אותה ועטרו.