כל שנה אנחנו מתחבטים לאיזו מסיבת פורים נלך, וכל שנה מתבאסים מחדש. השנה החלטנו לחגוג בבית עם החבר'ה, אוזני המן מושחתות, תחפושות מטופשות וכמובן דרינקים שמחים עם טוויסט לפורים. למשימה גייסנו את המיקסולוגית הכי שמחה וצבעונית שיש, מור קורל, שרקחה לנו שלושה קוקטיילים עם טוויסט לפורים שקל להכין בבית. חג שמח!

Negroni-Pina Colada | כשהנגרוני הרציני מתחפש לפינה קולדה שובבה

מאז ערבובו לראשונה בפירנצה לפני יותר מ-100 שנה, הפך הנגרוני לאחד הקוקטיילים הפופולאריים בעולם, וקיבל מקום של כבוד כקוקטייל מתוחכם ורציני "למביני עניין". לכבוד החג, הנגרוני שלנו התחפש לגרסא קצת יותר משוחררת וטרופית.

מזיגה לכוס ערבוב עם קרח או ישר לכוס נמוכה:

  • 30 מ"ל ג'ין
  • 30 מ"ל וורמוט אדום
  • 30 מ"ל  קמפרי
  • 10 מ"ל ליקר קוקוס
  • 20 מ"ל מיץ אננס
  • מערבבים בעדינות, ומוזגים ללואובול עם קרח חדש
  • מקשטים עם אננס מיובש, שבבי קוקוס, מקל קינמון וקליפת תפוז

נגרוני שהתחפש. מור קורל (צילום: מור קורל)
נגרוני שהתחפש. מור קורל (צילום: מור קורל)

סיידקאר חמאה ופרג | להשקיע בקוקטייל אלגנטי ומתוחכם

אם עוד לא עשיתם היכרות רשמית עם הסיידקאר, יש מצב להיות שהוא הולך להיות הפייבוריט החדש שלכם. ברים בפריז ובלונדון נלחמים עד היום על הקרדיט להמצאתו, ולא הצליחו ממש להסכים מי הגיש את הסיידקאר בפעם הראשונה. הסיידקאר הקלאסי מורכב מ-4 מרכיבים – קוניאק, מיץ לימון, ליקר תפוזים וכתר סוכר. הוא בעצם מרגריטה, שאת הטקילה מחליף הקוניאק ואת כתר המלח, סוכר.

במתכון חגיגי וקצת פנסי לכבוד פורים, רקחה מור גירסה בה הקוניאק "שטוף" בחמאה חומה (אפשר גם להשתמש בקוניאק רגיל) והקישוט סביב הכוס עשוי מפרג כדי שתרגישו קצת אוזן המן בכל שלוק.

לפני מזיגת המרכיבים, נכין את הכוס. נשתמש במרטיני או קופ, עדיף אחרי שישבה בהקפאה או קירור. נרטיב מעט את שפת הכוס בעזרת פלח לימון, ונטבול בעדינות בתערובת של סוכר ופרג טחון, ליצירת כתר.

מוזגים לשייקר:

  • 50 מ"ל קוניאק מושרה בחמאה חומה (מתכון בהמשך)
  • 30 מ"ל מיץ לימון טרי
  • 25 מ"ל ליקר תפוזים איכותי
  • 5 מ"ל סירופ וניל (מתכון בהמשך)
  • הרבה קרח

מנערים היטב, ומסננים דרך מסננת דקה לכוס המעוטרת בפרג וסוכר. מקשטים בקליפת תפוז.

קצת תפוז וסיימנו. סיידקאר פרג וחמאה (צילום: מור קורל)
קצת תפוז וסיימנו. סיידקאר פרג וחמאה (צילום: מור קורל)

קוניאק מושרה בחמאה חומה

שטיפה בשומן היא השרייה של אלכוהול במרכיבים שומניים עשירי טעם (לדוגמה -חמאה שחומה). הטכניקה מבוססת על מנגנון פשוט של הפרדת השומן מהאלכוהול באמצעות קירור או הקפאה. במתכון שלנו, טעמי הקוניאק העציים והמתובלים מוחמאים על ידי טעמי הקלייה של החמאה המושחמת.

איך מכינים? ממיסים עד השחמה קלה 50 גרם חמאה (זהירות, לא לשרוף), מעבירים לצנצנת יחד עם 300 מ"ל קוניאק, אוטמים היטב ומנערים בעדינות. שמים בהקפאה. לאחר שעתיים (או פחות) החמאה קופאת לגמרי ותוכלו להפריד אותה בסינון משאר הנוזל והנה לכם קוניאק בחמאה. 

להכנת סירופ וניל

  • 100 גרם סוכר לבן
  • 100 מ"ל מים רותחים
  • כפית תמצית וניל איכותית
  • מערבבים יחד עד להמסת הסוכר, ושומרים בקירור 

לא לשכוח את הפרג! בכל זאת פורים (צילום: מור קורל)
לא לשכוח את הפרג! בכל זאת פורים (צילום: מור קורל)

Mule Parade | קוקטייל בקלאס באפס מאמץ

תחפושת פירותית וחגיגית לקלאסיקה הניו יורקרית האהובה – מוסקו מיול (וודקה, ליים וגינג'ר ביר). במתכון שלנו נחליף את הוודקה בג'ין, לקבלת בסיס טעמים מורכב יותר ומתובל ונוסיף קונפיטורת פרי איכותית ועשב תבלין לקצת שמחה וצהלה. 

מוזגים לכוס:

  • 50 מ"ל ג'ין
  • 2 כפיות קונפיטורת פירות יער
  • ממיסים את הריבה בג'ין
  • מוסיפים 100 מ"ל ג'ינג'ר ביר
  • סוחטים פלח לימון
  • מוסיפים קרח

מערבבים, ומקשטים בפלח לימון או עשב תבלין טרי כמו רוזמרין, זעתר או נענע.

mule parade של  מור קורל (צילום: מור קורל)
mule parade של מור קורל (צילום: מור קורל)