מצרכים למנה:

  • 80 גרם מדליונים קטנים של פילה בקר
  • סוכר חום
  • פרחי מאכל לקישוט – מה שאוהב אנחנו ממליצים על פרחי בזיליקום 

לעוד מתכונים לכבוד ליל הסדר של פסח 2022>>>

לרוטב קרמל הדרים :

  • חצי קילו סוכר לבן
  • 40 מ''ל סויה
  • חצי ליטר מיץ תפוזים סחוט טרי
  • 40 גרם נענע קצוצה
  • לבשל את כל הרטובים ביחד בסיר על אש נמוכה עד קבלת מרקם אחיד. לאחר מכן מוסיפים את הנענע.
  • הרוטב צריך להצטמצם עד כחצי מהכמות ולהיות סמיך, לבסוף לסנן את הנענע ולתת לקרמל להגיע לטמפרטורת החדר.

כמו סוכריות (צילום: רפאל ביטון)
כמו סוכריות (צילום: רפאל ביטון)

לרוטב חרדל דבש :

  • 100 גרם חרדל צהוב אנגלי
  • 30 גרם דבש   
  • 20 גרם שאטה 
  • קורט פלפל שחור גרוס
  • קורט כמון
  • מערבבים את המוצרים היבשים, ואת כל הרטובים בנפרד. לאחר מכן מחברים ומניחים בצד. 

פילה בקר 

  • נפרוס ונצלה את הפילה על הגריל עדיף גריל פחם בשביל לקבל את הארומה, מומלץ לצלות עד מידת צלייה M

אופן ההגשה:

  • על הצלחת שמים מעט מהקרמל הדרים (פס לאורך הצלחת) ומניחים מעל את המדליוני פילה.
  • שמים כפית של החרדל דבש על הפילה, ומפזרים מעל סוכר חום. את הסוכר שורפים בעזרת ברנר.

נמליץ לשים מעל פרח קישוט ובתאבון!