ניצחון ראשון לאופוזיציה במושב הקיץ לאחר שמליאת הכנסת אישרה היום (רביעי) בקריאה טרומית את הצעת החוק להקמת ועדת חקירה ממלכתית לפרשת הרוגלות (פגסוס) בשימוש משטרת ישראל של חבר הכנסת יואב קיש. 59 חברי כנסת תמכו מול 58 שהתנגדו להצעה, זאת לאחר שסגן השרה יאיר גולן התראיין בחדשות 12. ח"כ דודי אמסלם שהיה גם הוא בריאיון, הספיק להגיע להצבעה, ובכך הצליחה האופוזיציה להעביר את הצעת החוק.

בדברי ההסבר להצעה נכתב: "לאור חומרת הדברים והחשש החמור כי במדינת ישראל, אשר הינה מדינה יהודית ודמוקרטית, הופעלו אמצעים טכנולוגיים מתקדמים המאפיינים מדינות דיקטטוריות כנגד אזרחים, לרבות אנשי ציבור בכירים, באופן אשר פוגע פגיעה חמורה בכבוד האדם, בפרטיות, בזכויות חשודים ונאשמים, בהליך הוגן וביסודות המשטר הדמוקרטי בישראל, מוצע להקים ועדת חקירה לפרשת שימוש גורמי אכיפת החוק ברוגלות".

עוד נכתב: "ראוי כי ועדת החקירה הממלכתית תבחן בין היתר את שימוש גורמי אכיפת החוק, משטרת ישראל ומי מטעמם בכלי רוגלה וכלים בעלי מאפיינים דומים וכן היקף השימוש האמור והשפעת השימוש על אזרחים ישראלים".

בתוך כך, התקציב הבא לשנת 2023, ככל הנראה יעלה לאישור הממשלה כבר בחודש הבא. התאריך המיועד הוא ה-16 ביוני

כזכור, העיתון "כלכליסט" פרסם בחודש פברואר  רשימה של אנשי ציבור אשר בטלפונים הניידים שלהם, על פי הדיווח, התקינה המשטרה את תוכנת הרוגלה "פגסוס" על מנת לעקוב אחריהם. בהמשך, מבדיקה של צוות הבדיקה שמונה לבדוק טענות על אודות שימוש לא חוקי לכאורה עלה כי אין כל אינדיקציה לכך שמשטרת ישראל הדביקה באמצעות תוכנת פגסוס שבידיה, ללא צו שיפוטי, מכשיר טלפון של מי מבין רשימת האנשים שפורסמו בתקשורת.

לפי המידע שהועבר לצוות, קיימים צווים להאזנת סתר לגבי שלושה מבין האנשים שהופיעו ברשימה שפורסמה, כאשר לגבי שניים מתוכם, על פי ממצאי הצוות, אכן בוצע ניסיון הדבקה, ורק לגבי אחד מהשניים לגביהם ניתן צו - ההדבקה הצליחה. הבדיקה בוצעה גם ביחס למערכת נוספת שנכנסה לשימוש לאחרונה, שגם בעניינה לא היתה כל אינדיקציה לכך שבוצעה הדבקה או ניסיונות הדבקה לטלפונים הניידים של אף אחד מרשימת האנשים שפורסמו.