לביבות טופו ובטטה טבעוניות בתיבול אסייתי - המרכיבים:

  • 1 כוס בטטה קלופה מגוררת גס (מכ־1 בטטה קטנה)
  • ½ חבילה (150 גרם) טופו פיקנטי תנובה מגורר גס
  • 2 שיני שום כתושות
  • 1 כפית ג’ינג’ר טרי מגורר
  • 4 כפות כוסברה קצוצה דק
  • ½ כפית מלח
  • קורט פלפל לבן
  • 2־3 כפות מים
  • 3 כפות קמח או קמח חומוס

טופו אלטרנטיב של תנובה  (צילום: יחצ)
טופו אלטרנטיב של תנובה (צילום: יחצ)

אופן ההכנה:

מערבבים בקערה את כל המרכיבים למעט הקמח. מפזרים את הקמח על התערובת ומערבבים היטב. אם צריך מוסיפים כף מים נוספת. מחממים במחבת שמן לטיגון חצי עמוק. יוצרים בידיים לביבות מהודקות ושטוחות (לא עבות, כדי שגם הבטטה בפנים תתבשל) ומטגנים 2־3 דקות מכל צד עד שהן שחומות מבחוץ ורכות מבפנים. מוציאים לצלחת מרופדת בנייר סופג ומגישים.