כילדה קטנה לא אהבתי לאכול ברוקולי, מפתיע אה? אבל כשאמא הייתה אופה את הפשטידה, כל הבית היה מתמלא בריח של מאפה גבינות ותמיד הייתי עומדת ליד התנור עם אפס סבלנות לשנייה שאמא תוציא את הפשטידה ותניח לי פרוסה בצלחת. עד היום זאת אחת מארוחות הערב האהובות עליי. פשטידה חמה עם סלט בצד, בכלום מאמץ. ארוחה בריאה, מזינה והכייי טעימה שיש.
 
מרכיבים:

  • חבילת ברוקולי קפוא סנפרוסט   
  • מיכל שמנת מתוקה
  • 250 גרם גבינה 5% לבחירה
  • 1 יוגורט
  • 3 ביצים מעורבבות
  • 1/2 כוס צפתית מגורדת
  • גבינה צהובה מגורדת
  • 4 כפות קמח תופח
  • 3 כפות אבקת מרק בצל
  • מלח
  • פלפל
  • 50 גרם חמאה חתוכה לרצועות 

אופן ההכנה:
1. נחמם תנור ל-180 מעלות.
2. נפשיר את פרחי הברוקולי בקערת מים חמים. נסנן את המים.
3. נערבב בקערה את השמנת, הגבינה הלבנה, היוגורט, הצפתית והגבינה הצהובה.
4. נוסיף את הביצים ונטרוף.
5. נוסיף את הקמח התופח, אבקת הבצל והתבלינים (מלח ופלפל לפי הטעם) ונערבב עד איחוד מלא.
6. נוסיף את פרחי הברוקולי ונערבב היטב. 
7. נשמן תבנית (מלבנית או עגולה).
8. נעביר את התערובת אל התבנית.
9. נניח את רצועות החמאה מעל הפשטידה.
10. אופציונלי: נפזר גרעיני חמנייה מעל הפשטידה.
11. נאפה את הפטשידה עד השחמתה.