עוגת ביסקוויטים וריבת חלב המרכיבים:

150 גרם ביסקוויטים

לטבילה:
 ½ כוס אספרסו או מים רותחים עם 1 כפית נס קפה + ½ כוס חלב

למילוי:

  • 2 מכלי גבינה לבנה 5% או 9% תנובה
  • 4 כפות סוכר
  • 1 מכל שמנת מתוקה להקצפה 32%
  • "השף הלבן"
  • 1 כפית תמצית וניל איכותית
  • 6 כפות גדושות ריבת חלב


לעיטור:

  • 1 כף ריבת חלב
  • חופן אגוזי פקאן ופיסטוק קצוצים

אופן ההכנה:
- טובלים את הביסקוויטים בקפה טבילה קצרה ומרפדים בהם את התבנית בצפיפות.

- שמים בקערת מיקסר את הגבינה הלבנה והסוכר ומקציפים לקרם אוורירי. ממשיכים להקציף ומזלפים את השמנת המתוקה ותמצית הווניל תוך כדי כך עד לקבלת קרם תפוח ואוורירי. מעבירים מחצית מקרם הגבינה לתבנית על שכבת הביסקוויטים ומכסים בשכבת ביסקוויטים נוספת שנטבלו בקפה.

- שמים את ריבת החלב בקערית, לוקחים כף גדושה מקרם הגבינה שבקערת המערבל וטורפים עם ריבת החלב. מעבירים את ריבת החלב (המעורבבת בכף גבינה) לקערת המערבל ומקפלים ידנית בתנועות עדינות לעיסה אחידה. מורחים על שכבת הביסקוויטים השנייה שבתבנית.
מחממים מעט את כף ריבת החלב כך שתהיה נוזלית (10־20 שניות במיקרו) ומזלפים בכפית או בעזרת שקית זילוף על פני העוגה. מפזרים מעל אגוזים, מכסים בניילון נצמד ומצננים חמש שעות לפחות לפני ההגשה.