בתוכניתה ברדיו 103FM ד"ר מאיה רוזמן הביאה את פינת 'טוב לדעת', והפעם השיבה לשאלה - מדוע שיבולת שועל בריאה יותר מלחם?

"לשיבולת השועל הערך הבריאותי הכי גבוה מכל הדגנים. בהשוואה למשל לחיטה, שעורה או אורז. יש בה הכי הרבה חלבון, סידן, ברזל, ויטמינים ונוגדי חמצון. היא נספגת באיטיות אז היא גם מפחיתה סוכרת, משביעה לזמן ארוך וגם מתאימה כארוחה לפני פעילות גופנית", סיפרה המומחית.

לדבריה, לא רק זה הערכים התזונתיים שלה טובים יותר, אלא גם הסיבים של שיבולת השועל, שיכולים לעזור להפחתת רמות הכולסטרול הרע בדם. צריכה של שיבולת שועל 2-4 פעמים בשבוע מפחיתה את הסיכוי לסבול מסוכרת מסוג 2 ב-16%. ואם זה ל-5-6 פעמים בשבוע מפחיתים את הסיכון ב-39%.

לסיכום סיפרה ד"ר רוזמן כי שיבולת שועל משפרת את איכות השינה: כי היא מכילה טריפטופן שהוא חומר מוצא ליצירת מלטונין, שהמחסור בו גורם להפרעות שינה. צריכת שלה משפרת את שלב החלומות בשינה.