אין אנשים שלא אוהבים אננס, אולי חלק לא יכולים לאכול אותו, אבל בשביל רוב האנשים אננס הוא קיץ, חופשה טרופית, הוא תאילנד על החוף, הוא שווקים במקסיקו או פרו, והוא פרי יקר שקשה להשיג אותו בארץ במחיר שפוי.

לרוב האנשים אננס הוא שייקים וגלידות אבל אננס הוא חומר גלם מושלם להרבה מנות מלוחות, המתיקות שלו עובדת מדהים עם חריף ומתובל כגון קארי, עוף ודגים והוא גם מרכך בשר נהדר ומוסיף הרבה עומק למנות.

לכבוד יום האננס הבינלאומי שנחגג ממש עכשיו, חברנו לכרמלה, אספנו מכל טוב החקלאים ובנינו לכם שתי מנות קייציות וקלות להכנה וכיפיות להגשה. תהנו!

סביצ'ה אננס (צילום: אסנת גואטה)
סביצ'ה אננס (צילום: אסנת גואטה)

סביצ'ה אננס בתוך אננס

  • 1 אננס גדול בשל
  • 100 גרם דג ים לבן טרי
  • חצי כוס עלי כוסברה קצוצה גס
  • 1/2 צ'ילי אדום פרוס לטבעות
  • 1/2 צ'ילי ירוק פרוס לפרוסות
  • מיץ לימון / ליים טרי (עדיפות לליים)
  • גרידה מלימון / ליים אחד
  • 1 בצל שאלוט גדול קצוץ
  • 1 צנונית פרוסה דק
  • מלח, פלפל

ההכנה: חיתכו את האננס לחצי, חצי ראשון יש לרוקן בעזרת סכין וכף - את המילוי קצצו לריבועים קטנים, את החצי השני שימרו לקינוח.
ערבבו בקערה את כל חומרי הגלם כולל האננס חוץ מהדג, תטעמו, הוסיפו חריף, לימון ומלח אם חסר לכם. 
את הדג חיתכו לקוביות של 1-2 ס"מ, ערבבו  עם שאר חומרי הגלם ומלאו את האננס המרוקן בתערובת הסביצ'ה.
אם יש לכם בצלי שאלוטס מטוגנים (חומר גלם ששווה לקנות שיהיה תמיד) פזרו מעל והגישו עם נאצ'וס

גלידת קוקוס ואננס (צילום: אסנת גואטה)
גלידת קוקוס ואננס (צילום: אסנת גואטה)

גלידת פינה קולדה ואננס ברולה

  • 1 פחית קרם קוקוס 27%
  • 1 פחית חלב מרוכז
  • 50 גרם שבבי קוקוס
  • חצי אננס גדול (מהמנה הקודמת)
  • 30 מ"ל רום (2 כפות) - לא חובה

ההכנה: קלו את שבבי הקוקוס עד השחמה - היזהרו שלא יישרף.
הקציפו קלות את קרם הקוקוס - לא חובה, ניתן לערבב אותו עם שאר המרכיבים אבל זה פותח את הקרם ומאוורר את הגלידה.
הוסיפו אל הקערה את שבבי הקוקוס, החלב המרוכז והרום, ערבבו היטב.
שימו לב! -אם אתם רוצים להגיש את הגלידה בתוך האננס אז רוקנו את האננס ונסו לשמור על כמה שיותר אננס שלם כי אנחנו צריכים אותו חתוך יחסית גס ואת החתיכות המעוכות והקטנות הכניסו לגלידה.
אם אתם לא מגישים בתוך אננס אז קלפו את חצי האננס וחיתכו את בשר האננס לפרוסות של 1 ס"מ כששליש ממנו תקצצו דק והכניסו לגלידה.

את כל התערובת הכניסו למקפיא, לפני הגשה חיתכו את שארית האננס הטרי לפרוסות, פזרו מעל סוכר ושירפו בברנר או מתחת לגריל והגישו עם הגלידה.

תודה לכרמלה על חומרי הגלם ולאננס על הגעגועים לתאילנד.