בואו נדבר על זה רגע, עוגת מייפל רותחת עם שכבה עשירה של אגוזים מעל - על פניו היא נראית מרשימה כל כך שלא תאמינו כמה היא פשוטה להכנה. קבלו מתכון לעוגת מייפל, שגם אם אתם לא יודעים להכין עוגות, היא תצליח לכם מרוב שהיא קלה להכנה. עוגה בחושה, ללא הפרדת ביצים, שמים את כל המצרכים במיקסר ומקבלים עוגה אוורירית שגורפת כל כך הרבה מחמאות.

*מתאים ל- 2 תבניות אינגליש קייק 
או תבנית עגולה קוטר 24 

מצרכים:
- 2 כוסות קמח תופח מנופה
- חצי כוס סוכר לבן
- חצי כוס סוכר חום בהיר 
- 2 שקיות סוכר וניל
- 4 ביצים
- רבע כוס שמן
- 200 גרם שמנת חמוצה
לטופינג:
- רבע כוס אגוזי מלך קצוצים גס|
- כפית קינמון
- כפית קמח
- סירופ מייפל

אופן ההכנה:
1. נחמם תנור ל-180 מעלות. 
2. ‏במיקסר נשים את הביצים - לבן וצהוב יחד ונקציף היטב למשך שלוש דקות.
3. נוסיף סוכר לבן וחום וסוכר וניל ונמשיך להקציף עד לקבלת בלילה אוורירית. 
4. נוסיף את השמן בזרם דק.
5. ‏נוסיף שמנת חמוצה ונקציף לכמה דקות נוספות.
6. נעצור את פעולת המיקסר ובהדרגה נוסיף את הקמח. 
‏* היזהרו מערבוב יתר.
7.נעביר את הבלילה לתבנית.
8. ‏בקערה קטנה נערבב אגוזים עם קינמון וקמח ונפזר מעל העוגה. 
9. ‏נכניס את העוגה לתנור ונאפה כ-45 דקות עד שקיסם יוצא יבש.
10. נוציא את העוגה מהתנור ובעודה חמה נשפוך סירופ מייפל על כולה בנדיבות.

למתכונים נוספים של לירון