שבלולי פטריות וגבינת כנען

המרכיבים (ל־51 מאפים):

  • ½ בצל לבן
  • סלסילת פטריות (מהסוג שאוהבים)
  • 3 שיני שום
  • ½ חבילת עלי תרד טריים
  • ⅔ חבילה (300 גרם) גבינת כנען
  • כפית מלח
  • ½ חבילת בצק עלים מרודד "מעדנות", מופשר על פי הוראות היצרן
  • 1 ביצה

אופן ההכנה:

  1. קוצצים את הבצל, הפטריות והשום. מחממים מחבת גדולה על להבה בינונית, מטגנים את הבצל עד להזהבה, מוסיפים את השום והפטריות וממשיכים לטגן.
  2. לאחר שהנוזלים מתאדים שוטפים וקוצצים את התרד ומוסיפים לתערובת. מערבבים עד שהתרד מתרכך מעט. מצננים ומוסיפים את גבינת כנען והמלח, מערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
  3. פורשים את בצק העלים, ומורחים עליו את המלית בשכבה אחידה. מגלגלים לגליל ארוך ומהודק, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקפיא ל־30 דקות.
  4. לאחר שהבצק התקרר, פורסים לעיגולים בעובי 1½ ס״מ, מסדרים בתבנית אפייה במרווחים ומברישים בביצה טרופה. אופים בתנור שחומם מראש ל־190 מעלות כ־35 דקות או עד להזהבה.