לכל אחד מאיתנו יש מוצר מסוים אשר הוא חלק מהתפריט היומיומי ואין ברצוננו להורידו. מאזינה בתוכנית הרדיו של מאיה רוזמן ב-103FM סיפרה כי אצלה מדובר בפסטרמת דלת השומן ודג מטיאס. בעקבות כך היא תהתה: "אם אני אוכלת את זה ברוב ימות השבוע, האם זה מזיק? אבל אין לי בעיה של לחץ דם גבוה. זה משומר רציני לא?"

ד"ר רוזמן הדגישה כי "אני יכולה להגיד לך שתשעים אחוזים מהפסטרמות שראיתי מכילות חומרים משמרים מהחומרים המסוכנים. הפסטרמה עצמה היא לא נוראית במלח, דלה בשומן ודלה בקלוריות, יש בערך 23 קלוריות לפרוסה שזה כלום. פעם אחת בדקתי ויש בסופרים הרגילים גם מוצרי פסטרמה ללא חומרים משמרים בכלל. ראיתי גם פסטרמות של בקר, לא רק של הודו, לא מהחברות הרגילות. פעם אפילו אני זוכרת שזה הגיע אליי הבייתה והחתולים לא אהבו, אני מקווה שזה לא אומר כלום".

עוד התייחסה לשימורים בכלל, והסבירה: "ברוב השימורים אין בכלל חומרים משמרים בניגוד למיתוס, ולא צריך לשים חומר משמר כי זה נארז בתנאים סטריליים לחלוטין. אם הקופסא פגומה ונכנס חיידק מבחוץ אז כן זה מתקלקל. הדג שלך בקופסת השימורים, תבדקי אבל סביר להניח שאין איתו שום בעיה".