עונת החורף היא העונה המושלמת למאכלים עסיסיים, מאלה שנחשבים לכבדים מדי עבור עונת הקיץ שמכבדת אותנו בנוכחותה במשך מרבית חודשי השנה. עם זאת, הנטייה להעמיס על עצמנו מאכלים כבדים, מנחמים ועתירי פחמימות ריקות במהלך העונה הקרה היא לא פחות ממבאסת. על כן, החלטנו לקחת על עצמנו אתגר - למצאו מי שירכיב לנו כמה מהמאכלים המסיביים ביותר של המטבח התימני האהוב, אבל בוורסיה בריאה ושפויה יותר. רויטל אדמוני, מבעלי "דרך החושים", המתמחה בחינוך לאורח חיים בריא לילדים התגייסה מיד למשימה.

מרק תימני טבעוני
מצרכים ל-6 מנות:

1 בצל גדול קלוף
4 תפוחי אדמה גדולים קלופים ומחולקים לרבעים
3 גבעולי סלרי עם העלים
צרור עלי פטרוזיליה טריים 
צרור עלי כוסברה טריים
5 שיני שום
4 עלי דפנה
5 ס"מ שורש כורכום
מלח לפי הטעם
2 כפות חוואיג' למרק
חבילת טופו (לא רך)
2 כפות שמן זית
1.5 ליטר מים 
הוראות הכנה:
מכניסים לסיר את כל המרכיבים למעט החוואיג' ומביאים לרתיחה.כשהמים רותחים מוסיפים את החוואיג', מנמיכים את האש ומבשלים כחצי שעה על אש קטנה.
קובנה מקמח כוסמין
חומרים לסיר בינוני:
10 גרם שמרים יבשים
25 גרם סוכר קנים אורגני 
1/4 כפית קצח
1 כפית מלח
500 גר' קמח כוסמין מנופה
חצי ליטר מים חמימים
85 גר' שמן קוקוס למריחה
הוראות הכנה:
מערבבים היטב בקערה את השמרים, הסוכר ו-1/2 כוס מים.
מנפים לקערה את הקמח (הניפוי תורם לאווריריות), מוסיפים את המלח ומערבבים.
יוצרים גומה במרכז הקמח ושופכים לתוכה את נוזל השמרים תוך כדי ערבוב הקמח פנימה עד לקבלת בצק רך ונעים למגע.
מניחים להתפחה עד שהבצק מכפיל את נפחו (כשעתיים. תלוי בטמפרטורת החדר).
מחלקים את הבצק לשבע חתיכות, משמנים את הידיים, טובלים כל חתיכה בשמן הקוקוס ומעבדים לגליל עבה.
מעצבים את הגליל בצורה של חילזון כשבסוף הגלגול מכניסים את קצה הבצק לאמצע העיגול
מניחים את כל שבעת העיגולים בתוך סיר ג'חנון בצורה עגולה: שישה עיגולים מסביב והשביעי במרכז
משאירים להתפחה שנייה כשעה ומכניסים לאפייה של שעה בתנור שחומם ל-180 מעלות
לחוח ללא גלוטן
מצרכים ל-15 מנות:
500 גרם קמח תמי כתום
1.3 ליטר מים פושרים
10 גר' מלח אטלנטי
30 גר' שמרים יבשים 
10 גר' סוכר קנים אורגני
הוראות הכנה:
מערבבים בקערה גדולה את הקמח והמלח.
מערבבים היטב את השמרים, כוס מהמים והסוכר עד להתססה (כ-10 דקות).
מוסיפים את תערובת השמרים אל הקמח ובהדרגה מוסיפים את שאר המים  
מערבבים עד לקבלת בלילה נוזלית ללא גושים. משאירים למנוחה של שעה.
משמנים קלות מחבת טפלון בשמן קוקוס ושופכים כמות של מצקת אל המחבת. מטים את המחבת מצד לצד כך שכל הבלילה תתפזר באופן שווה במחבת.
מניחים את המחבת הקרה על להבה גדולה עד שכל הבועות שבבצק מתנפצות והופכות להיות חורים.
מנמיכים את האש עד לקבלת צבע שחום בתחתית הלחוח (3 דקות בערך).
חשוב לציין – המחבת חייבת להיות קרה לפני שמוזגים את כמות הבצק הבאה.



הידעת? לחוח נטול גלוטן יכול לשמש בסיס מצוין לפיצה. יאמי!
 
זלבייה עם דבש וקינמון
240 גר' קמח כוסמין 
230 מיליליטר מים פושרים
10 גר' שמרים יבשים (כף שטוחה)
1.5 כף דבש
1 כפית מלח שטוחה
1/2 כוס שמן קוקוס לצריבה במחבת
מרכיבים לסירופ המתוק:
1/2 כוס דבש
1/4 כוס מים רותחים
חצי כפית קינמון
הוראות הכנה:
מערבבים היטב בקערה את כל החומרים, למעט המים. את השמרים על הקמח
מוסיפים את המים ומערבבים ולשים עד לקבלת בצק אחיד. נותנים לבצק לנוח רבע שעה.
כעבור רבע שעה לשים שוב. נותנים לבצק לנוח שעה.
מחממים מחבת ומשמנים במעט שמן. 
קורצים עיגול מהבצק בעזרת ידיים רטובות, פותחים מעט את הבצק לצדדים ומניחים על שכבת השמן הדקה שבמחבת. 
כשצד אחד משחים הופכים את הבצק לצד השני.
חשוב לשים לב שעובי הבצק לא יעלה על 2 ס"מ.
מערבבים את כל מרכיבי הסירופ ושופכים מעל הזלבייה המוכנה.

ג'חנון 
מתכון ל- 7 ג'חנונים קטנים
240 גרם קמח כוסמין 
 150 מיליליטר מים פושרים
5 גר' אבקת אפייה
1 כף גדושה דבש
1 כפית שטוחה מלח 
הוראות הכנה:
מערבבים היטב בקערה את כל החומרים למעט המים. את השמרים על הקמח
מוסיפים את המים, מערבבים ולשים. נותנים לבצק לנוח חצי שעה.
כעבור חצי שעה לשים ונותנים לבצק לנוח שעה.
כעבור שעה לשים וקורצים לעיגולים. נותנים לעיגולים לנוח שעה וחצי.
כעבור שעה וחצי פותחים (יש הסוברים שהכי טוב אם נותנים לבצק לנוח כל הלילה ופותחים בבוקר).
פותחים את עיגול הבצק על שולחן משומן בשמן קוקוס לעלה דק. משמנים את הדף בשמן קוקוס ומקפלים לחצי מצד לצד. משמנים את הדף המקופל בשמן קוקוס ומקפלים את הצד הפתוח לחצי מצד לצד. מורחים את הדף המקופל בשמן קוקוס ומגלגלים.
מניחים את הג'חנונים על דף הפרדה בצלחת ומכניסים למקפיא ללילה.
מניחים פרוסות לחם בתחתית סיר תימני מעליהם את דף ההפרדה עם הג'חנונים, מנקבים את דף ההפרדה ומניחים את הג'חנונים שתי וערב בשתי קומות
אופים בחום של 180 מעלות למשך 70 דקות סה"כ אבל מתחילים לבדוק אחרי 40 דקות, כל 5 דקות (משתנה בהתאם לחוזק התנור).