מי שיש לו ילדים בגילאי גן ובבית הספר היסודי, יודע שאחד הדברים ההכרחיים שעליו לדעת זה מתכון לעוגת שוקולד. הדבר הוא בגדר חובה על מנת לעבור בשלום את שלל ימי ההולדת והחגיגות שנמשכות לאורך השנה. 
זו העוגה החביבה והמועדפת ביותר על כל הילדים, בייחוד אם היא מגיעה בציפוי של קרם שוקולד שעליו מפזרים בנדיבות סוכריות צבעוניות. נכון, אנחנו יכולים להמשיך ולהסביר לקטנטנים שאלו סוכריות עם צבעי מאכל, אבל לא יעזור כלום - עוגה ללא הסוכריות אינה נחשבת עבורם לעוגת שוקולד.  
אין כמעט משותף בין עוגה בחושה פשוטה ובסיסית לילדים – שפעם היינו קוראים לה "עוגה כושית" – לבין עוגת השוקולד למבוגרים, עתירות השכבות, הקרמים והציפויים, עם תוספת של אגוזים, שוקולד מריר במקום החלב ולפעמים כמעט ללא קמח. 


לפורטל הקולינרי של פסקל: http://www.pascalpr.co.il

על עוגות אלו נרחיב במדור הבאה אבל כעת, לקראת עונת מסיבות הסיום במסגרות החינוכיות ולכבוד הילדים שיוצאים לחופש הגדול, בחרתי להציע עוגת שוקולד עסיסית, רכה ונפלאה, שאפשר להכינה בתנור או במיקרוגל אם אתם מאוד ממהרים.
עוגת שוקולד 

החומרים: 
(לתבנית בקוטר 26 ס"מ, או להכפיל את הכמות, להכינה בתבנית מלבנית ומתוכה לקרוץ עיגולים אישיים לפי הגדול הרצוי לכם)
1 כוס קמח תופח, מנופה
1/2 כוס סוכר לבן
1/2 כוס סוכר חום
1/2 כוס אבקת קקאו, מנופה
1 כף אבקת קפה נמס
1/4 כפית אבקת אפייה
3/4 כוס מים
3/4 כוס שמן
3 ביצים
1 כפית רום
1 כפית תמצית וניל 
לציפוי:
50 גרם חמאה (או מרגרינה או מחמאה)
4 כפות סוכר
4 כפות אבקת קקאו מנופה
2 כפות מים
1 כף ברנדי 
1 כפית רום
לעיטור:
סוכריות צבעוניות 
אופן ההכנה:
מערבבים היטב את כל החומרים היבשים. מוסיפים תוך כדי בחישה את הנוזלים, עד קבלת תערובת אחידה.
יוצקים את התערובת לתבנית משומנת המתאימה למיקרוגל, ואופים 8 דקות בעוצמה גבוהה. או אופים בתנור שחומם לחום בינוני (180 מעלות) במשך כ25-30 דקות. 
מחממים בסיר על להבה בינונית את חומרי הציפוי, תוך בחישה רצופה, עד קבלת תערובת אחידה. 
יוצקים את הציפוי על העוגה בעודה חמה ומפזרים מעל סוכריות צבעוניות. 
טיפסקל 

אפשר לשלב אבקת חרובים עם הקקאו, וכך ללמד את הילדים לטעום שוקולד חרובים.
אפשר להכין ציפוי משמנת מתוקה (1 כוס) עם שוקולד מריר (200 גרם). מחממים את השמנת עד לסף רתיחה, ממיסים בפנים את השוקולד ומצפים את העוגה בעודה חמה.
רצוי להשתמש בשוקולד מריר המכיל 60% מוצקי קקאו.
אפשר להמיס את השוקולד המריר במיקרוגל. אם מוסיפים לשוקולד 1 כפית גלוקוזה, סירופ תירס או שמן הם יקנו לציפוי ברק נפלא.
להגשה מפנקת רצוי לאפות את העוגה בעטרות נייר או בתבניות אלומיניום אישיות. 

לרכישת הספר: "נדוניה, הקשר העדתי המתוק"