אני מאוד אוהבת להכין עוגיות, זה סוג של תרפיה עבורי. לכן כשאני מוצאת שעה או שעתיים פנויות, מיד על השיש נערמים המצרכים הדרושים, ותוך מספר דקות אני מתחילה בעיצוב צורות בצק בגוונים שונים.

לפורטל הקולינרי של פסקל

למה דווקא עוגיות? כי יש להן מעלות שלעוגות אין. כיף להכין אותן, הן נשמרות לאורך זמן, אפשר לעצב אותן בצורות או למלא אותן במליות מפתיעות, והכי חשוב – אפשר לחלק מהן לאהובים ולחברים. כשאני חושבת על עוגיות, אני מבינה שחסרונן היחיד הוא שאם לא שומרים עליהן היטב, הן נחטפות במהירות.

בשנים האחרונות, מאז ילדי בגרו וכמה מהם עזבו את הבית, אני מוצאת את עצמי מכינה כמויות גדולות של עוגיות, ואורזת אותן בקופסאות עבורם. כך הם לוקחים איתם משהו מתוק מהבית לדירה מעבר לים, לדירת הסטודנט או לבסיס (עבור החייל). לפעמים אני מעניקה קופסת עוגיות במתנה לאנשים שחוגגים או מציינים תאריך מיוחד או סתם כשבא לי לפנק. אני נוהגת לאסוף קופסאות פח של בונבוניירות בעלות צורות מעניינות, שניתן להניח בתוכן את העוגיות (לפעמים אני אפילו קושרת את הקופסה בסרט חגיגי). השבוע בחרתי להכין עוגיות טחינה שחוץ מזה שהן מעולות – הן קלות להכנה וטעמן הנפלא נשמר לאורך זמן. 

עוגיות טחינה
החומרים (לכ־25־30 עוגיות):
1 כוס קמח תופח מאליו (1 כוס קמח מעורבב עם ¼ כפית אבקת אפייה) מנופה
½ כוס זרעי שומשום
¼ כוס שמן
½ כוס אבקת סוכר
3 כפות טחינה גולמית
1 ביצה
3 כפות דבש, סילאן או מייפל
1 כפית תמצית וניל או ליקר
נייר אפייה


קלות להכנה, עוגיות טחינה בדרכן לתנור. צילום: פסקל רובין פרץ

לעיטור:
½ כוס שקדים פרוסים או גרוסים
¼ כוס זרעי שומשום

לבזיקה:
½ כוס אבקת סוכר

אופן ההכנה:
1. מכניסים לקערה רחבה את הקמח, השומשום, השמן, אבקת הסוכר, הטחינה הגולמית, הביצה, הדבש ותמצית הווניל, ומערבבים היטב עד לקבלת בצק אחיד וחלק.
2. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה. נוטלים מעט מהבצק ויוצרים כדורים בקוטר 2־3 ס”מ, כשרווח ביניהם. משטחים אותם קלות בעזרת מזלג. מעטרים את העוגיות בפרוסות השקדים או בשקדים גרוסים. לוחצים קלות את השקדים אל הבצק.
3. אופים בתנור שחומם מראש בחום בינוני־נמוך של כ־160־170 מעלות במשך 13־16 דקות. מוציאים מהתנור ומצננים על גבי רשת צינון.
4. בוזקים אבקת סוכר על העוגיות בעודן חמות או פושרות.
5. מאחסנים בצנצנות בעלות סגירה הרמטית.


אפשר להניח בקופאות פח של בונבוניירות ולהוסיף סרט. צילום: פסקל רובין פרץ

טיפסקל
# אפשר בקלות להפוך את העוגיות לנטולות גלוטן. יש רק להחליף את הקמח באחד מסוגי הקמח ללא גלוטן. הטעם הוא ממש אותו טעם.
# כדי להתאים את העוגיות לטבעונים, אפשר להחליף את הביצה ברסק תפוחי עץ (כ־50 גרם).
# אפשר להחליף את הקמח הרגיל בקמח מלא: משתמשים ב־¾ כוס קמח מלא ומגדילים את כמות הטחינה ב־¼ כוס.