לפני מספר שבועות קיבלתי תפוחים ממטעי קיבוץ מרום גולן. היו אלו זנים שונים של תפוחים אשר מיד נכנסו בצורה כזו או אחרת לשלל המאכלים שאני נוהגת להכין. הזן החמצמץ שולב מיד עם מנות עוף. שני זנים אחרים נכנסו לתוספת מתוקה של בצלים ופירות מיובשים שצירפתי למנת בשר עשירה. בפעם אחרת שילבתי אותם במלית מתובלת בקינמון, זנגביל והל, שאותה הכנסתי בין עלעלי בצק פילו. וכמובן שגם הכנתי בעזרתם עוגות שמאוד התאימו לחודש שבט שהתחיל, וממש לפני ט"ו בשבט.


הפעם בחרתי להכין עוגה ללא גלוטן וללא סוכר, ולכן הגדלתי את כמות התפוחים, והוספתי גם תמרים ואגוזים לצד מבחר תבלינים שעושים שמח בפה ומפיצים ניחוח משכר בכל הבית.

לפורטל הקולינרי של פסקל

העוגה מתאימה לכל אירוע. יש בה שילוב מעניין בין בצק וקוביות תפוחים, והיא עסיסית ויפה. קל להכין אותה והיא נשמרת היטב בהקפאה. לשמחתי כיום אפשר למצוא במרכולים מבחר סוגי קמחים נטולי גלוטן המחליפים את הקמח הרגיל, כמו גם תחליפים לסוכר. אם אתם מעדיפים את סירופ האגבה, השתמשו ב־½־¾ כוס, תלוי ברמת המתיקות שאתם אוהבים.


אפשר להכין את העוגה בתבנית מוארכת, בתבניות קטנות ומעוטרות או בעטרות נייר. 
 

עוגת תפוחים, תמרים ואגוזים


החומרים לשתי תבניות כיכר בגודל 10X30 ס"מ או תבנית בקוטר 26 ס"מ, משומנות בחמאה:
½2 כוסות תפוחי עץ מנוקים מליבות וחתוכים לקוביות
½־¾ כוס צימוקים בהירים
½ כוס יין אדום מתוק
2 כפות קוניאק או ליקר
½ כפית קינמון טחון
קורט ציפורן טחונה
3 ביצים
¾ כוס סוכר או תחליף סוכר
1 כוס שמן
2 כוסות קמח נטול גלוטן מנופה
1 שקית אבקת אפייה
4 תמרים מגולענים וחתוכים לפיסות או קוביות קטנות
½ כוס אגוזי פקאן מסוכרים קצוצים גס
½ כוס אבקת סוכר לעיטור

טיפסקל:
  • להכנת העוגה עם גלוטן השתמשו באותה כמות של קמח רגיל, ובכוס סוכר רגיל, סוכר חום או בסילאן.
  • אפשר לגוון ולהעשיר את העוגה במבחר פירות מיובשים קצוצים דק.
  • אם ממהרים, אפשר לרכך את התפוחים על ידי בישול קצר. 
  • אפשר להשתמש בחצי מכמות הקמח בקמח מלא, ולהעשיר את טעמה בקינמון טחון ומעט ציפורן. 

אופן ההכנה:
1. מערבבים בקערה קוביות תפוחים, צימוקים, יין, קוניאק, קינמון וציפורן ומשהים חצי שעה.
2. מחממים תנור לחום בינוני של 180 מעלות. טורפים
במערבל ביצים, סוכר ושמן
לתערובת תפוחה ואוורירית.
3. מאטים את מהירות
המערבל, ומוסיפים קמח, אבקת אפייה, תמרים ואגוזים.
4. מבליעים את תערובת
התפוחים על נוזליה
בעיסת הבצק, ומחלקים אותה בין התבניות.
5. אופים 25־30 דקות. העוגה מוכנה כשקיסם הננעץ במרכזה יוצא יבש ונקי.
6. מצננים ומעטרים באבקת סוכר.

לרכישת הספר נדוניה, הקשר העדתי המתוק