תמיד אני מחפשת סיבה לשוקולד, כזו שתספק לי תירוץ להכין עוגות שוקולד מפונפנות – מצופות בשלל קרמים, כמובן משוקולד, בנוסף לציפוי שוקולד וקישוטי שוקולד על הדרך. במילים אחרות, אין כמו פסטיבל שוקולד לצד יום המשפחה או חג האהבה כדי לתת לי סיבה לרוץ למטבח ולהכין משהו שוקולדי מפנק.

השוקולד כידוע עשוי מפולי קקאו, שהם זרעי עץ טרופי, טחונים עם סוכר, חמאת קקאו וחומרי טעם. והפעם בחרתי לחרוג ממנהגי, ובמקום עוגת שוקולד, החלטתי להכין עוגיות שוקולד עשירות עם טוויסט מעניין שעליו המליץ היועץ המקצועי של פסטיבל השוקולד רונן אפללו – שוקולטייר מוערך מבוטיק השוקולד "אמיליה שוקולד". רונן הסביר לי שגם בתחום השוקולד יש אופנות וטעמים עדכניים, וכיום המשחק הוא שילוב בין שוקולד למלח אטלנטי. ולכן היום נכין עוגיות המשלבות בין שוקולד מריר למלח ים. אולי זה נשמע מוזר, אבל האמינו לי שהטעם מושלם, מרתק ובעיקר מושך. 
לפורטל הקולינרי של פסקל

טיפסקל

חשוב להכין ולשקול את החומרים לפני ההכנה.
את השוקולד יש לקצוץ דק ככל שניתן כדי שישתלב היטב בבצק.
לטעם נוסף אפשר להוסיף מעט תמצית וניל.

עוגיות שוקולד מריר עם מלח ים. צילום: אפיק גבאי

עוגיות שוקולד מריר עם מלח ים אטלנטי

החומרים (לכ־100־120 עוגיות):
280 גרם חמאה
95 גרם סוכר לבן
225 גרם סוכר דמררה (חום בהיר)
4 גרם מלח ים אטלנטי טחון (אפשר מלח גס גרוס)
327 גרם קמח לבן מנופה
9 גרם אבקת סודה לשתייה
55 גרם אבקת קקאו מנופה
280 גרם שוקולד מריר או נטפי שוקולד צ'יפס גרוסים דק

אופן ההכנה:
1. מניחים בקערת מערבל
חשמלי את החמאה, הסוכר הלבן, סוכר הדמררה והמלח ומערבלים לתערובת קצפית קלילה.
2. מוסיפים את הקמח, הסודה ואבקת הקקאו ואוספים ללישה קצרה לקבלת בצק אחיד.
מעבירים את הבצק לקערה
ומוסיפים את השוקולד הגרוס דק, לשים תוך כדי הטמעת
השוקולד בבצק.
3. מניחים נייר אפייה על משטח עבודה, ומעליו מניחים את הבצק. מכסים בנייר אפייה נוסף, ומרדדים את הבצק לעלה דק בעובי של כ־8 מ"מ (אפשר גם על משטח סיליקון או על
יריעת ניילון נצמד). מניחים אותו על מגש ומכניסים למקפיא להתייצבות במשך כ־40 דקות. בעזרת חורצן קורצים עיגולים בקוטר של כ־3 ס"מ.
4. אופים בתנור שחומם מראש בחום בינוני־נמוך של 175
מעלות, במשך 10־12 דקות.

פסטיבל של שוקולד

במקביל ליום המשפחה החל היום ולחג האהבה שיחול בימים הקרובים מתקיים, כבכל שנה, פסטיבל השוקולד הגדול בישראל, והשנה הפסטיבל הוא באווירה צרפתית. מיטב השוקולטיירים בישראל ישתתפו בפסטיבל ויערכו סדנאות שף מקצועיות וסדנאות מיוחדות לילדים. הפסטיבל יתקיים באזור מקורה שהוקם ונתחם במיוחד עבור הפסטיבל במתחם התחנה בתל אביב, שיעוצב בסגנון רחוב צרפתי ובאווירה רומנטית. במתחם נפרד ייערכו כאמור סדנאות שף, שיעבירו מומחים ובהם רונן אפללו ל"אמיליה" המשמש גם כיועץ המקצועי של הפסטיבל. בממלכת הילדים של הפסטיבל יוכלו הילדים להשתתף בסדנאות שוקולד מקצועיות ומתוקות שיועברו על ידי השוקולטייר יובל חדד "שוקוהוליק".

מועדי פעילות: יום חמישי, 11.2, 18:00־23:00; יום שישי, 12.2, 10:00־15:00; יום שבת, 13.2, 10:00־21:00.
עלות כניסה: לילדים בני 3־12: 15 שקלים, סדנת שוקולד לילדים – 20 שקלים.
למבוגרים: 20 שקלים.
למתחם הדגמות שף: 15 שקלים.


הקשר העדתי המתוק