השבוע בחרתי להציע שתי מנות מהירות וקלות להכנה. מקור שתיהן הוא במטבח התוניסאי, ואפשר להגישן כפתיח, ואפילו בארוחת הקידוש בשבת.


הראשונה היא גאלט (בצרפתית: מצייה מלוחה), והשנייה היא סלט מבושל חריף בטעם שום וקימל. השילוב ביניהן הופך למאכל מיוחד ומזמין.



לפורטל הקולינרי של פסקל



טיפסקל
* במקור בוזקים על הגאלטים רק מלח, אך מניסיוני אפשר לפזר עליהם גם כל תבלין שאתם אוהבים, כמו אורגנו, עגבניות מיובשות, עשבי תיבול ועוד. אפשר גם למשוח את הגאלטים במעט שמן זית.


* בסלט הירקות חשוב לשמור על בישול קצר כדי לא "לסמרטט” יתר על המידה את הירקות. אתם יכולים לשלב בין גוונים וסוגים של פלפלים.



גאלט תוצרת בית
החומרים לכ-25־30 יחידות:


1/2 4 כוסות קמח מנופה


מעט מלח


1 כף שמרים טריים


2 כפיות שמן


1/2 1 כוסות מים פושרים


3 כפות מלח גס



אופן ההכנה:
1. מניחים את הקמח בקערה עמוקה, מפזרים מעט מלח ויוצרים גומה במרכז.


2. מוסיפים את השמרים ויוצקים בהדרגה ותוך כדי לישה את המים. בוחשים ולשים עד לקבלת בצק אחיד. מכסים ומשהים להתפחה כחצי שעה.


3. מקמחים משטח עבודה ומשטחים את הבצק לעלה בעובי 1 סנטימטר. קורצים עיגולים או ריבועים בעזרת כלי מתאים ומחוררים בעזרת מזלג (או חותכים


בגלגלת משוננת בכל צורה אחרת - מרובעים, מעוינים, מלבנים ועוד). בוזקים על הגאלטים מלח גס.


5. מסדרים את הגאלטים ברווחים בתבנית משומנת. אופים בתנור שחומם מראש בחום בינוני כ־20 דקות או עד לקבלת גוון חום זהבהב.



גאלט עם סלט פלפלים. צילום: פסקל פרץ רובין





סלט עגבניות ופלפלים מבושל


החומרים ל־5־6 מנות


1 פלפל ירוק גדול


1 פלפל ירוק חריף – במקרה שאינו חריף דיו אפשר להוסיף עוד פלפל אחד


2 עגבניות גדולות


5 שיני שום


3 כפות שמן


1/4 כוס מים


1/4־1/2 כפית קימל טחונים או שלמים


מלח ופלפל שחור לפי הטעם



אופן ההכנה:
1. שוטפים ומנקים היטב את הירקות. חותכים כל ירק לארבעה חלקים או לחתיכות גדולות. את שיני השום קולפים וחותכים לאורכן אם הן גדולות או קוצצים גס אם השיניים קטנות.


2. מניחים את השמן עם הירקות בסיר, מוסיפים את התבלינים והמים ומערבבים. מכסים את הסיר ומניחים על להבה בינונית. מבשלים כ־10 דקות עד לריכוך הירקות ואידוי חלק מהנוזלים.