מרק עדשים כתומות

מצרכים:
כוס עדשים כתומות
1 בצל סגול קטן
1 תפוח אדמה
1 גזר
1 בטטה
עף שמן קנולה לטיגון
לתיבול:
מלח ופלפל
כף כמון
כף חוויאג׳ למרק
כפית כורכום
ביצים מבושלות
אופן ההכנה:

1. לבשל את העדשים במים רותחים במשך 15 דקות על אש בינונית ולסנן.
2. לקצוץ דק את הבצל ולטגן במעט שמן עד להזהבה.
3. בפומפיה גסה לרסק את תפוח האדמה, הגזר והבטטה.
4. לשים בסיר את העדשים, הירקות והבצל, לתבל ולהוסיף ליטר וחצי מים. להביא לרתיחה, להנמיך את האש ולבשל 45 דקות.

מרק עגבניות של סבתא איטה

מצרכים:
4 עגבניות
בצל
גזר
קישוא
תפוח אדמה
2 שיני שום
סלרי
רסק עגבניות
2 כפיות אבקת מרק עוף
כוס אורז

אופן הכנה:
1. חותכים בצל ושום ומטגנים
2. מגרדים את העגבניות ומוסיפים לסיר
3. מוסיפים מים ואת אבקת המרק, מלח, פלפל ואת האורז ומבשלים
4. בעשר דקות האחרונות להוסיף את הרסק ומעט מיץ לימון לפי הטעם

אורז מדהים עם עדשים בתנור

מצרכים:
כוס אורז מלא 
כוס עדשים
2 גזר חתוך דק
בטטה, חתוך
בצל 
חבילה של פטריות שיטאקה מיובשות חתוכות קטן, 
חצי כוס שמן זית
חצי כוס סויה
מלח 
פלפל 

הוראות הכנה:
1. לשים את כל המצרכים בתבנית ולשפוך מים רותחים.
2. לכסות בנייר כסף ולהכניס לתנור לחום של 150 מעלות ל-90 דקות

חמין עם דבש וריח משגע 

מצרכים:


חצי קילו בשר (עדיף לבקש מהקצב בשר לחמין או לבישול ארוך והוא יידע לבחור את הנתח הנכון)


2 כוסות שעועית מושרת מערב לפני (ניתן לערבב כוס שעועית לבנה וכוס אדומה)


2 כוסות גריסים


2 בצלים שלמים


3 תפוחי אדמה


2 כפות דבש


קינמון


בטטה


שיני שום


2 תמר מג'הול


פפריקה מתוקה


חוויאג'


מלח


פלפל



חמין עם דבש
חמין עם דבש



הוראות הכנה:


1. לבשל את השעועית עד שמגיעה לרתיחה ולכבות


2. בסיר רחב לטגן 2 שיני שום פרוסות ולהוסיף את הבשר, להפוך מכל צד ולפזר כף פפריקה מתוקה, כף חוויאג', מלח ופלפל ולהוציא את הבשר.


3. להכניס לסיר את תפוחי האדמה והבטטה חתוכים ואת הבצלים, להוסיף את הבשר ועל זה לשפוך את השעועית.


4. להוסיף את הדבש, הקינמון, שיני שום לפי הטעם ולתבלן שוב בפפריקה, מעט חוויאג', מלח ופלפל.


5. לכסות במים עד גובה המצרכים בסיר.


6. להכניס ביצים לפי דרישה ולבשל 40 דקות.


7. כשזה מגיע לרתיחה, לכבות ולשפוך על תבנית חד פעמית רחבה, לשים בתחתית את התמר מג'עול ולכסות בנייר כסף.


8. להכניס לתנור לבישול איטי בחום של 100 מעלות עד שמתיישבים לאכול ביום שלמחרת. למי שמניח על הפלטה מומלץ להשתמש בסיר רחב.



להוסיף מים ולבשל 40 דקות.
להוסיף מים ולבשל 40 דקות.



החמין לאחר שיצא מהתנור, התמר מג'הול מעניק את הצבע הייחודי.
החמין לאחר שיצא מהתנור, התמר מג'הול מעניק את הצבע הייחודי.



*הגריסים מעניקים טעם נימוח והן קטניות מעולות יחד עם בשר לבישול ארוך ואיטי. למתכון עם הגריסים יש לשטוף אותם במים ולבצע את אותו הדבר בסיר נפרד ללא השעועית (אין צורך להשרות אותם כמו השעועית). אפשר לשלב הכל ביחד אך מומלץ בנפרד שני סירים - אחד של גריסים ואחד של שעועית. למי שאוהב ורוצה אקסטרה - אפשר גם להוסיף חומוס וחיטה.



המתכונים באדיבות ליאת בירנבוים, טל מיכלוביץ' וברק חדריאן.