כאשר החליט בני להפוך לטבעוני, המטבח בביתי עבר טלטלה גדולה ואני נאלצתי לחשב מסלול מחדש ולהתאים את המטבח. כך, המנות המוכרות והידועות עברו שינוי ושולבו בהם רכיבים חדשים.

כך גם נולד המתכון הבא לבריק ("סיגרוס"), אותו מאכל מהמטבח הצפון־אפריקאי, העשוי מעלי סיגר דקיקים, וממולא בבשר. בגרסה זו, החליפו את הבשר עדשים ירוקות וקינואה והתוצאה החדשה לגמרי הפתיעה אותי לטובה.

לפורטל הקולינרי של פסקל

בגרסה זו לא הסתפקתי בשינוי המילוי, אלא החלפתי את הטיגון באפייה: אחרי הברשה קלה של הסיגרים בשמן, הם נשלחו לאפייה בתנור. בשורה התחתונה, המנה קצרה המון מחמאות ובקשות לתוספת.

טיפסקל

  • חשוב לכסות את עלי הבריק במגבת לחה כל זמן עבודת המילוי וגלגול הכיסנים, היות שהעלים מתייבשים.
  • אפשר להכין את המלית רק על בסיס עשבי תיבול וכמה סוגי עדשים. 
  • אפשר להעשיר את המלית גם בחמוציות ואגוזים.
בריק במלית עדשים

החומרים (לכ־20 כיסנים):
1 חבילת עלי סיגר עגולים או עלי פילו חתוכים לריבועים

למלית:
1/2 כוס קינואה מבושלת

1 כוס עדשים מבושלות

1 כוס שקדים גרוסים

2 בצלים בינוניים קצוצים דק

1/2 כוס כוסברה קצוצה

3/4 כוס פטרוזיליה קצוצה

1/2 כוס נענע קצוצה

3 שיני שום כתושות

מלח ופלפל שחור לפי הטעם

1 כפית כמון

1/2 כפית פלפלת אדומה חריפה (לא הכרחי)

2־3 כפות טחינה (כתחליף לביצים)

להברשה:
מעט שמן או תרסיס שמן קינואה

בריק במלית עדשים. סגנון וצילום: פסקל פרץ-רוביןבריק במלית עדשים. סגנון וצילום: פסקל פרץ-רובין

אופן ההכנה:
1. מניחים את כל חומרי המלית בקערה, מוסיפים את הטחינה כף אחר כף תוך לישה, לקבלת עיסה אחידה. טועמים ומתקנים תיבול בהתאם.

2. מניחים עלה פילו מרובע או עלה סיגר עגול על משטח העבודה, מניחים במרכזו 1־2 כפות מהמלית ומגלגלים לסגירה. מורחים את הקצה במעט מים ומהדקים היטב. בדרך זו ממשיכים למלא את יתר העלים.

3. מסדרים את הכיסנים/הסיגרים זה לצד זה בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מברישים אותם קלות בשמן או מרססים מעל בשמן.

4. מכניסים לתנור שחומם מראש לחום בינוני (180 מעלות), אופים כ־20־25 דקות או עד שהסיגרים מזהיבים קלות. מוציאים ומגישים חם.