רובנו רואים באילת מקום שאליו מגיעות משפחות עמוסות ילדים, שלל תיירים אדומים משיזוף וחבר׳ה שבאים לצלול. בהתאם לכך, החיבור של אילת לאוכל איכותי, כמעט ולא היה קיים, למעט הבלחות קולינריות פה ושם. בשנים האחרונות מנסה אילת להוכיח אחרת ולהוציא את התיירים והישראלים ממלונות ה"הכל כלול" אל המסעדות והאטרקציות בחוץ, בעזרת פיתוח הקולינריה בעיר, השקעה במסעדות והפקת פסטיבל שכולו אוכל ופינוקים. ואנחנו אומרים, למה לא.

בימים שלישי עד חמישי, 27-29 במרץ, כשהילדים כבר בחופש והמזג אוויר עדיין סביל ,יתקיים פסטיבל האוכל של אילת בטיילת שמול קניון "מול הים". בפסטיבל יוגשו מעל ל- 60 מנות משלל המסעדות באילת שיגרמו לכם לרצות לבקר במסעדות עצמן: אנטריקוט, תבשיל אסאדו או ארטישוק בפראנה, סלט עוף אסייתי, שרימפס בשמנת, חומוסוף, מילפי כבד אווז ופירות יער, רול לחמעג'ון, עראייס, קציצות של ננה, כרובית בשום ולימון, שייקים, גלידות ועוד הרבה פינוקים.

עראייס, סושי וחומוס טרי, יש מה לאכול באילת. עראייס, סושי וחומוס טרי, יש מה לאכול באילת.


כל המסעדות המוכרות ואלו שכדי להכיר יהיו שם – "עומר'ס", "אחלה", "אולה", "אבניו ביץ'", "ברביס דיינר&בר", "ניוז קופי", "חוף הויליג'", "פיפט אווניו", "חומוסוף", "ברבריא", "שניצל קונספט", "פינצ'יטו", "קולוניה", "המבשלה", "מיקה" ו"פיצה דל פיירו"- כל אלו הם חלק קטן מהמהפך הקולינרי שהעיר עוברת כדי להוציא את התיירים אל הרחובות.

ב"אולה" גילינו קרפצ'ו סינטה מדהים, ב"עומר׳ס" טעמנו כריך בשר מפורק , "ברביס" שיגעו אותנו עם המבורגר מפוצץ בצ׳דר , "המבשלה" הביאה בירות מדהימות ואוכל שמתאים לבירה, ב"קולוניה" טעמנו דגים מעושנים וכרובית שמנצחת את הכרובית של אייל שני ואפילו מצאנו מפעל טחינה מדהים שנקרא "ארציאלי" שעושה טחינה אתיופית נדירה.

אז קחו לכם טיסה, ארגנו את הילדים ושחררו את הבריכה של המלון. כי יש לנו תחושה שלאילת יש הרבה מה להציע לכם הקיץ הזה.

מתי: שלישי עד חמישי, 27-29 במרץ 18:00-24:00
איפה: בטיילת מול קניון מול הים
כמה: חינם
אטרקיות נוספות: כל ערב יתקיימו מופעים לילדים, לנוער ולכל המשפחה עם כוכבי הילדים : קופיקו, שי ורועי וכח הקצב, האולטראס, נועה קירל, איב&ליר, חן אהרוני, חנן בן ארי וכנסיית השכל. כל ההופעות – ללא תשלום!
פרטים מלאים באתר http://eilat.city/food-festival

המבורגרים מכל הסוגים בפסטיבל האוכל של אילתהמבורגרים מכל הסוגים בפסטיבל האוכל של אילת