אדום סגול 2017 // יקב תשבי: יין פירותי, עסיסי וקליל המופק מבלנד ענבים אדומים מכרמי זיכרון יעקב. טעמים של טופי, אוכמניות, פירות יער שחורים ועשבי תיבול. מחיר: 35 שקלים 


אדום סגול 2017, יקב תשבי. צילום: מוטי פישבייןאדום סגול 2017, יקב תשבי. צילום: מוטי פישביין
 
 

כרם 2017 // יקב נטופה 

יין אדום יבש, ים־תיכוני, עם ארומות פרי יער שחור ותבלון עדין. בלנד ים־תיכוני של סירה וטוריגה נסיונל, שהתיישן במשך שישה חודשים בחביות עץ אלון צרפתי. משתלב עם מנות בשריות ומאכלים עשירים. מחיר: 40 שקלים. מוצע במבצע לחג: שלושה בקבוקים ב־100 שקלים 


כרם 2017, יקב נטופה. צילום: יח"צכרם 2017, יקב נטופה. צילום: יח"צ


קברנה סוביניון אדמה 2017 // יקב תבור

היין הופק מפרי איכותי המגיע מכרמים מובחרים בגליל העליון, ובהם כרם מלכיה הנודע באיכות הקברנה סוביניון שלו. הפרי נבצר מכמה כרמים, וכל חלקה עוברת תהליך תסיסה בנפרד. לאחר תקופת ההתיישנות, נעשה הבלנד הסופי. ליין אופי מובהק של קברנה סוביניון גלילי: פרי שחור ומרוכז עם רמז של עשבי תיבול ים־תיכוניים במעטפת של טעמים קלויים ותבלינים. ליין נוכחות עוצמתית ומרקם עשיר. מחיר: 60 שקלים 

קברנה סוביניון אדמה 2017. צילום: יח"צקברנה סוביניון אדמה 2017. צילום: יח"צ


LaVie Rouge 2016 // יקב קסטל

יקב קסטל משיק את בציר 2016 של היין LaVie Rouge, מסדרת היינות הצעירה LaVie, בלנד של ענבי קברנה סוביניון, מרלו ופטי ורדו. זהו יין רענן, מאוזן, פירותי ובעל גוף וסיומת עשירה. לאחר תסיסה ושהייה קצרה בחביות, היין המשיך לגדול כשנה במכלי בטון. מומלץ להגיש בטמפרטורה של 18־20 מעלות. מחיר: 75 שקלים 


LaVie Rouge 2016 // יקב קסטל. צילום: אלעד ברמיLaVie Rouge 2016 // יקב קסטל. צילום: אלעד ברמי


אסנס מרלו 2014 // יקב טפרברג 

לאורך התבגרות היין במשך 18 חודשים בחביות נטעמו כל החביות, והורכב הבלנד הסופי של היין (בלנד של זני מרלו מכרמים שונים), שנתן את המשקל היחסי של כל כרם ביין. לאחר בקבוקו, היין המשיך להתבגר בבקבוק למשך כעשרה חודשים נוספים לפני שחרורו לשוק. זהו יין בעל צבע מלא ועמוק. באף עולות ארומות מורכבות ועשירות של פירות אדומים בשלים, דובדבן, נגיעות טבק ומחטי אורנים. היין חלק, בעל גוף מלא, טאנינים בשלים, איזון וסיומת ארוכה וטובה. מחיר: 100 שקלים



אסנס מרלו 2014 // יקב טפרברג. צילום: יח"צאסנס מרלו 2014 // יקב טפרברג. צילום: יח"צ


יין המערה // המערה

יקב המערה משיק בימים אלו את הבציר ה־14 של היקב. יין המערה בנוי כממסך בורדו קלאסי, המורכב משני־שלישים קברנה סוביניון, קרוב לשליש מרלו ואחוזים בודדים של פטי ורדו. היין בוקבק ביולי 2017, ועבר תקופת התבגרות נוספת בבקבוק בת תשעה חודשים לפני צאתו לשוק. איכות הענבים, תהליך הייצור המוקפד וההתיישנות הארוכה בתנאי המערה תרמו ליצירת יין מאוזן, עם פוטנציאל יישון ארוך טווח שיסב הנאה מרובה בעת שתייתו כעת ובשנים הקרובות. מחיר: 230־250 שקלים 



יין המערה, המערה. צילום: יח"ציין המערה, המערה. צילום: יח"צ

 

יונתן אדום 2017 // יקב רקנאטי 

יין אדום שופע פירותיות, עשיר ובעל מרקם קטיפתי המורכב מענבי קברנה סוביניון ושיראז. יישון היין בעץ אלון צרפתי מוביל לעידון, אלגנטיות, מורכבות ורובד נוסף של טעמים. מחיר: 39 שקלים 


יונתן אדום 2017 // יקב רקנאטי. צילום: עומרי מירוןיונתן אדום 2017 // יקב רקנאטי. צילום: עומרי מירון
 
 

מרסלאן בציר 2016 // יקב ירושלים

היין מכיל 85% ענבי מרסלאן, 8% ענבי מרלו ו־7% ענבי פטיט ורדו. הענבים נבצרו בשיאם בבציר ידני מוקפד בשני אזורי גידול מובחרים: הרי יהודה וזכרון יעקב. בזכות התיישנות היין עם עץ אלון במשך 10 חודשים, ליין ניחוחות של דובדבנים, פירות יער, וניל ומעט טבק. היין ניחן בגוף מאוזן ובסיומת מהנה. טמפרטורת הגשה מומלצת: 16־18 מעלות. 

מחיר: 59 שקלים



 מרסלאן 2016 יקב ירושלים. צילום: סטודיו אנני סלבי מרסלאן 2016 יקב ירושלים. צילום: סטודיו אנני סלבי

 

קברנה סוביניון מסדרת Free Run // יקב סגל

קברנה סוביניון מסדרת Free Run הוא יין הרמוני, מרוכז ועשיר. היין פירותי ומתובל, בשילוב עץ אלון משולב היטב. צבע היין אדום־שחור כהה. באף יש ניחוחות קסיס, שזיף, אוכמניות ועשבי תיבול. הגוף מלא והטאנינים עגולים ורכים במיוחד. בפה טעמי קפה וקלייה שמקורם בחבית. הסיומת פירותית, מתובלת, ומתמשכת. מחיר: 65 שקלים

שיראז 2016 // יקב אדיר

יין חדש בסדרת כרם בן זמרה: מיוצר 100% מענבי שיראז, 12 חודשי חבית, בעל צבע סגול כהה ואטום. ליין אף עשיר בפרי שחור מרוכז עם נגיעות של פירות יער, טבק וסיגרים, מגוון תבלינים רחב, גוף בינוני עד מלא, מתיקות עדינה וסיומת מתמשכת. מחיר: 90 שקלים


שיראז 2016 // יקב אדיר. צילום: יח"צשיראז 2016 // יקב אדיר. צילום: יח"צ

 

קברנה פרנק 2013 // יקב בן חיים

היין התיישן במשך 24 חודשים בחביות עץ אלון צרפתי ואמריקאי. מדובר ביין עשיר המורכב מ־85% קברנה פרנק, מעט מרלו ומעט פטיט סירה. הבציר המוקדם והיישון הארוך בחבית העניקו ליין מרקם עדין ורענן. היין מתאים גם לארוחה בשרית וגם לדגים. סדרה מצומצמת של 4,400 בקבוקים בלבד. מחיר: 150 שקלים 



קברנה פרנק 2013, יקב בן חיים. צילום: איל קרןקברנה פרנק 2013, יקב בן חיים. צילום: איל קרן


סוביניון בלאן 2017 // יקב כרמל

יין לבן יבש מסדרת SELECTED של היקב. בעל אופי צעיר, קל ורענן. מתאים לשתייה אישית ולארוחה משפחתית לצד שלל מנות. מחיר: 

25 שקלים



סוביניון בלאן 2017 // יקב כרמל. צילום: איל קרןסוביניון בלאן 2017 // יקב כרמל. צילום: איל קרן

 

בלו נאן גוורצטרמינר־ריזלינג // יינות שקד

בלו נאן כשר לפסח הוא יין לבן חצי מתוק במהדורה מיוחדת - כשר לפסח ולכל ימות השנה. היין עשוי מענבי גוורצטרמינר וריזלינג, והוא בעל ארומות מתוקות של ליצ'י ואפרסק, נהדר כאפריטיף ומתאים במיוחד לאקלים הישראלי. מחיר: 50 שקלים 


 בלו נאן גוורצטרמינר־ריזלינג // יינות שקד. צילום: איל קרן בלו נאן גוורצטרמינר־ריזלינג // יינות שקד. צילום: איל קרן
 
 

רוזה בציר 2016 // יקב טורא

67% מרלו ו־33% קברנה פרנק יצרו יין פרחוני ובעל מתיקות מעודנת, בעל ארומה של יסמין ואשכולית אדומה, קל ונעים לשתייה ומתאים לארוחות קלות ולמנות ראשונות. מחיר: 79 שקלים 



רוזה בציר 2016 // יקב טורא. צילום: יח"צרוזה בציר 2016 // יקב טורא. צילום: יח"צ

 

טוליפ ווייט פרנק 2017 // יקב טוליפ

בלנד ייחודי של קברנה פרנק וסוביניון בלאן. הקברנה פרנק נסחט עם הקליפות במגע קל וקצר לקבלת צבע מינימלי וכדי להשאיר את הטעמים האופייניים לקברנה פרנק. הסוביניון בלאן נבצר בבציר ידני ומוין בקפידה בכניסה ליקב. יין קל ומתקתק עם ארומות של מי ורדים, פריחת הדרים ותות שדה. 

מחיר: 82 שקלים 



טוליפ ווייט פרנק 2017 // יקב טוליפ. צילום: יח"צטוליפ ווייט פרנק 2017 // יקב טוליפ. צילום: יח"צ

 

ליזה שרדונה 2015 // יקב אלכסנדר

היין מופק מכרם בן זמרה שבגליל העליון, שניטע בשנת 1984. נעשה בשיטת Sur Lie ללא תסיסה מלולקטית, ומתיישן בחביות עץ אלון צרפתי במשך 12 חודשים. זהן יין עשיר, על טהרת ענבי השרדונה, שטעמו חד, ארוך ומענג, משולב בנגיעה של חמיצות מעודנת. מחיר: 120 שקלים



ליזה שרדונה 2015 // יקב אלכסנדר. צילום: יח"צליזה שרדונה 2015 // יקב אלכסנדר. צילום: יח"צ

 

שרדונה 2017 // יקב בנימינה

שרדונה 2017 מסדרת מושבה מורכב מ־100% שרדונה קליל, טעים ונגיש מרכס הרי הגלבוע. זהו יין עשוי היטב שיתאים לשתייה בפני עצמו או כשידוך נפלא למגוון מנות. גוף קל, ארומות רעננות של פרי הדר וחמיצות מאוזנת. מחיר: 25 שקלים 



 שרדונה 2017 // יקב בנימינה. צילום: יח"צ שרדונה 2017 // יקב בנימינה. צילום: יח"צ

 

בלאן דה נואר 2016 // אמפורה

עם בלנד של קברנה סוביניון, מרלו ומעט קברנה פרנק, היין הזה שייך לסדרת מדיטרניאן המאופיינת ביינות שופעים ומלאי נוכחות ונמצא בחצי הדרך בין יין לבן לרוזה. השריה מינימלית של הקליפות עם הנוזל מוסיפה ליין עומק ונוכחות. ארומה פרחונית בשילוב ניחוחות של פירות טרופיים, דבש וקרמל. בפה רך, מלא פרי וקל לשתייה, בעל סיומת ארוכה. 

מחיר: 73 שקלים 



בלאן דה נואר 2016 // אמפורה. צילום: יח"צבלאן דה נואר 2016 // אמפורה. צילום: יח"צ

 

ירדן גוורצטרמינר 2017 // יקב רמת הגולן

ירדן גוורצטרמינר 2017 מציג מאפיינים של ליצ'י, תפוח ירוק, פרחים, תבלינים וקליפת תפוז. זהו יין מלא טעם, מורכב ומהנה, הניחן במתיקות מרומזת וגוף בינוני. מחיר: 80 שקלים 



 ירדן גוורצטרמינר 2017 // יקב רמת הגולן. צילום: יח"צ ירדן גוורצטרמינר 2017 // יקב רמת הגולן. צילום: יח"צ

 

ויונייה 2016 // יקב מדבר

יקב מדבר מציע לליל הסדר יין ויונייה, שזכה ב־2016 במדליית זהב בתחרות דקנטר היוקרתית בלונדון. זהו יין יבש, ארומתי ופירותי, מתאים במיוחד לבשרים על האש, לאוכל אסייתי ועוד. מחיר: 90 שקלים

ויונייה 2016 // יקב מדבר. צילום: יח"צויונייה 2016 // יקב מדבר. צילום: יח"צ