אין כמו מרק בחורף, הוא חמים, טעים והכי חשוב, לא משמין - כך שאפשר לאכול ממנו הרבה ולאורך כל היום. 

הרי ירקות מותר לאכול ללא הגבלה, מלבד תפוחי אדמה, בטטות ותירס, להם יש רמת עמילן גבוהה. אפשר להוסיף למרק את כל סוגי הירקות ואפילו חסה. אך מה לגבי התיבול שלו? האם אתם מאלה שמוסיפים אבקת מרק, או מהנמנעים לתוספת הזו?
 

כיום, המסתייגים מאבקות המרק למיניהן בעיקר חוששים מהמרכיב מונוסודיום גלוטומט, משפר הטעם הנפוץ ביותר בעולם. יש היום אבקות מרק גם ללא מונוסודיום גלוטומט, אך הן כמובן, יקרות יותר. 
 

מונוסודיום גלוטומט מהטבע

טרם הוכח שמונוסודיום גלוטומט מזיק לבריאות ואפילו מצאו שרידים שלו בעגבניות, פטריות ובחלב אם. יתרה מזה, יש לנו תאים על הלשון שקולטים את הטעם של המונוסודיום, ששמו אומאמי, מה שאומר שפיזיולוגית אנו בנויים לקבל את התוסף.
 

בשנים האחרונות פורסמו מחקרים שונים שגורסים כי הנתרן הקיים במונוסודיום גלוטומט אינו גורם לעלייה בלחץ הדם, בניגוד לנתרן כלורי שנמצא במלח. לכן, אין הרבה ממה לחשוש. אפשר להוסיף 2-3 כפות של אבקת מרק לתבשיל שלכם. זכרו - קצת מונוסודיום עדיף על הרבה מלח.

תכניתה של ד"ר אולגה רז משודרת מדי שישי בשעה 12:00 ברדיו 103fm