ד"ר מאיה רוזמן היא תזונאית קלינית המגישה ב"רדיו ללא הפסקה 103FM" תוכנית ייעוץ בנושאי תזונה נכונה ודיאטה. במסגרת התוכנית חושפת רוזמן בפני המאזינים את האמת על מיתוסים רווחים מעולם התזונה.


האם סוכרים ופחמימות משפרים את מצב הרוח?
"כן, אבל רק אם צורכים גם חלבונים. כולם בטוחים שפחמימות משפרות את מצב הרוח. ובאמת, הפחמימות, וגם המתוקים, יכולים להעלות את רמת הסרוטונין במוח ולכן הם כאילו משפרים את מצב הרוח. אבל, מה שצריך לדעת הוא שסרוטונין הוא חומר שמיוצר בתוך המוח, מחומר אחר, שנקרא טריפטופן. הטריפטופן הוא בעצם חלבון, והוא נמצא בכמות גדולה, למשל, בגבינה לבנה, בחומוס, בטחינה. הסוכרים שאנחנו אוכלים גורמים לכניסה מהירה יותר של הטריפטופן למוח, אז הם באמת מזרזים את ייצור הסרוטונין, אבל בלי חלבונים, אפילו הפחמימות לא יכולות לשפר את מצב הרוח".




"לכן, להערכתי, המאכלים הכי טובים לשיפור מצב הרוח, הם אלה שמכילים שילוב של סוכרים עם חלבונים. למשל, עוגת גבינה או חלבה. אם אתם רוצים ששוקולד יעזור לשיפור מצב הרוח, חייבים לכלול בתפריט גם חלבונים. ואם תשאלו אותי, פעילות גופנית עוזרת יותר לשיפור מצב הרוח, אפילו בהשוואה לשוקולד", אמרה רוזמן.



תוכניתה של מאיה רוזמן, כל יום שישי ב-12:00, "רדיו ללא הפסקה"

עריכת תוכן "רדיו ללא הפסקה": אסף נבו