בעונת המעבר בין הקיץ לחורף עולה השאלה האם מקלחות רבות מדי עלולות לגרום לנזקים לעור, וכמה מקלחות מומלץ לעשות ביום או בשבוע. גבי גזית התייעץ בנושא ב"רדיו ללא הפסקה 103FM" עם הפרופסור רוני וולף, מומחה לרפואת עור ולשעבר מנהל יחידת העור בבית החולים קפלן. "המקלחת לא נועדה להוסיף בריאות לעור, אלא לכך שנרגיש נוח וטוב", הבהיר הפרופסור. "היא לא מביאה תועלת, אבל גם לא גורמת נזק. אין בעיה להתקלח פעמיים ואפילו שלוש וארבע פעמים ביום, בעיקר בקיץ כשלחות האוויר גבוהה. בחורף עדיף להתקלח קצת פחות, להתנגב טוב ואולי למרוח קרם לחות".



יש הטוענים כי מקלחות רבות מדי הורגות את החיידקים הטובים שעל העור, מייבשות אותו וגורמות לו להתבלות


"הכל נכון, אבל המידתיות היא חשובה. תיאורטית זה נכון, מקלחת לא תוסיף בריאות, לאברהם אבינו לא היה סבון. הוא הומצא על ידי הפיניקים".



לו היה לך אח תאום ואחד היה מתקלח פעמיים ביום והשני פעם בשבוע, האם עורכם היה נראה שונה?
"ממש לא. אדם ללא מחלת עור או בעיות עוריות, אין בעיה שיתקלח. הנזק המינימלי שנגרם ממקלחת מתוקן על ידי הגוף בתוך כמה שעות".




גזית הודה שהוא משתמש בסבון המיועד לתינוקות כיוון שהוא מיועד לעור רך יותר וריחו נפלא. "ויש עליו גם ציור של תינוק", הגיב הפרופסור בסרקזם, והמליץ: "סבון נוזלי עדין יותר ומזיק פחות לעור מסבון מוצק. אני ממליץ להשתמש בסבון שנמכר במחיר של שניים פלוס אחד ובמה שמריח הכי טוב. יש אנשים שאלרגיים לריח ואנחנו ממליצים להם להתקלח בסבון ללא ריח, שדי קשה למצוא אותו. 



אדם רגיל, שייקח סבון שמריח טוב. יש סבונים שנחשבים ליותר עדינים, אבל כל הסבונים כיום הם למעשה אל-סבון, חוץ מהסבונים הטבעיים שעליהם אני דווקא לא ממליץ". גזית שאל על סבונים שנרקחים בבית עם שמן זית והפרופ' סיכם: "אי אפשר להשוות את האיכות של סבון סינטטי לסבון המיוצר בבית".