על רקע הדיבורים על הסכם בין ישראל לחמאס, בו תוכרז הפסקת אש בת שנה בין ישראל לארגון הטרור, וייפתח נתיב ימי בין רצועת עזה לבין קפריסין, עיתונאי הימין והמקורב לראש הממשלה בנימין נתניהו התראיין הבוקר (חמישי) לקבינט הביטחוני ב-103FM, וניסה להסביר את מהלכי ראש הממשלה. 



"כשיורים על מדינת ישראל והיא לא מגיבה אני בעד לכסח לאויבנו את הצורה ותומך באמירה שמחבלים צריכים להרוג", פתח ריקלין את דבריו, "אם חמאס רוצה הסדרה ושקט לשנים ארוכות ואנחנו לא מתקפלים בעמדתנו אני לא מבין מה הסתירה, למה שלא יהיה שקט?", הוא שאל. "מהיכרותי את ראש הממשלה עושה הכל כדי שלא יהיו כאן מלחמות ופועל בצורה אחראית, אפילו יותר מידי אחראית. כשיורים על ישראל היא צריכה להגיב. במקום שהשמאל יריע לנתניהו באים אליו בטענות. מה אתם רוצים?".



יואב לימור הבהיר: "אנחנו לא באים אליו בטענות בנושא הזה אלא מנסים להבין את הסיטואציה. כל הפרשנים הצבאיים אומרים שעל בלונים לא יוצאים למלחמה אך השר בנט אמר בעצמו שהשנים הללו של ההסדרה יאפשרו לו להתעצם אסטרטגית".על כך ענה ריקלין, כי "הדברים שהשר בנט אומר מוזרים מאוד, כי הוא בעצמו דיבר על מה שקורה ברצועת עזה כמדינה פלסטינית", והוסיף, "לדעתי הוא לא רוצה לכבוש את רצועת עזה. אם נצליח לקבל שקט שנים ארוכות אני בעד ושבנט יסביר מה הוא רוצה. אם שואלים אותי, אני בעד לחזור כבר מחר לגוש קטיף".



בשלב זה, הצטרף לשיחה האלוף (במיל') ארז וינר, לשעבר ראש לשכתו של גבי אשכנזי, שהתייחס לדברים: "בטיעון של ריקלין יש סתירה מובנית. אי אפשר להאשים את הצבא ברכרוכיות וחוסר החלטיות מצד אחד וכשהמדיניות של ראש הממשלה מצליחה להריע לו על ניהול המערכה מהצד השני. אי אפשר לעשות גם וגם. זו אינה הסדרה אלא הודנא. הצד החלש רוצה הישגים ומבקש לעצור לפסק זמן. את אותה ההסדרה שהשגנו אפשר היה להשיג גם לפני ארבעה חודשים. הטעות שלנו הייתה לפני חודש וחצי, כשהצבא בלם את המפגינים בגדר, היה נכון ללחוץ חזק יותר. אז היה נכון לפגוע באותן חוליות תוך הפעלת לחץ כלכלי וסגירת המעברים. יכולנו להשתמש בשוט הבינלאומי והערבי שהיה מגויס לטובתנו ולהשיג משהו שהיה יכול להיות הרבה יותר טוב והרבה יותר מוצלח ממה שקורה היום. כעת חזרנו חמישה חודשים אחורה, חמאס יקבל את הכסף שלו והוא לא יירה עלינו זמנית".





"דובר צה"ל התרגל לשקר"



שמעון ריקלין תקף: "ארז כל הזמן הצדיק את חוסר התגובה של צה"ל כשהדרום התחמם, בטענה שבקרוב תגיע ההסדרה ושצריך לחכות לה. הביקורת שלי היא על צה"ל, אני קורא לו לספר לאזרחים את האמת. הדברים שדובר צה"ל אומר מטעים את הציבור כל הזמן. שלא יאמרו שאנחנו מכסחים את החמאס ואנחנו נמשיך להלום בהם. דובר צה"ל בעצמו הוציא הודעות שהקשר שלהם לבין המציאות היא בדיחה. אתם, הכתבים הצבאיים, הייתם צריכים להוביל את הביקורת על כך שדובר צה"ל התרגל לשקר את האנשים ואף אחד לא אומר לו מילה. יש כאן תרבות של שקר מתמיד ואתם יודעים את זה".



ארז וינר התייחס לסעיפי ההסדרה אליה פוסעת ישראל: "אני לא חוזר בי מדבריי ששני הצדדים רוצים את חמאס בשלטון ולכן יש הסדרה. אני עדיין סבור שהיה אפשר לנהל את זה טוב יותר ומסודר יותר. לחמאס נורא נוח שייכנסו משאיות עם ציוד, כשזה ייגמר והוא לא יקבל את מה שהוא רוצה גם השקט ייגמר ואנחנו נחטוף את ההתקפה הבאה שלנו בחגים".



כשנשאל על הקמפיין נגד סגן הרמטכ"ל שלעבר, יאיר גולן השיב: "זה קמפיין לא ראוי ולא נכון. אפשר לומר שההתבטאות שלו הייתה פסולה אך לומר שיאיר גולן אינו לוחם ולא הורג מחבלים? זה אותו יאיר גולן שהפעיל נוהל שכן בניגוד להוראת בג"ץ כי העדיף לשלם את המחיר האישי על מנת להגן על חייליו".



"אף אחד לא אמר שיאיר גולן הוא לא לוחם רב זכויות", ריקלין הגיב, "השאלה הייתה אם מותר להשתמש בשכול או לא. אני חושב שמותר למשפחות שכולות להשמיע את קולם בכל נושא אך אני מכיר כתב צבאי מערוץ עשר שהסתובב בבתי קברות דרוזים וניסה להסביר דרך השכול של הדרוזים כמה חוק הלאום אינו טוב, איכשהו זה נתפס כלגיטימי. אלון בן דוד היה קם ראשון אם קצין בנאט"ו היה מדבר כך על ישראל".