בחגי תשרי הקרובים ישווקו בישראל כ־1,600 טונות דבש, שהם 40% מהביקוש הישראלי השנתי, כך נמסר אתמול ממועצת הדבש. מנכ”ל המועצה הרצל אבידור סיפר כי צריכת הדבש בקרב הציבור הישראלי מסתכמת בכ־4,000 טונות דבש בשנה, וכי הישראלי הממוצע צורך בחודש תשרי כ־200 גר' דבש בממוצע. 



על פי הנתונים שנמסרו מהמועצה, ייצור הדבש המקומי צפוי להגיע בשנת 2015 להיקף של כ־3,000 טונות דבש ישראלי, המיוצר בכ־100 אלף כוורות הפזורות ברחבי הארץ. אשתקד עמד ייצור הדבש השנתי על כ־2,900 טונות דבש. אבידור סיפר כי החורף הגשום הביא עמו ציפיות לעלייה גדולה בתפוקת הדבש השנתית, אך האביב הקר במיוחד שהגיע אחריו הקטין את היקף הצוף בעת הפריחה. נוסף לכך, הוסיף אבידור, תופעת היעלמות הדבורים מתרחבת ונותנת אותותיה בשטח.

עם זאת, ההערכה היא כי תפוקת הקיץ תהיה טובה מזו שהייתה בשנה שעברה, וכך יתאזן היקף ייצור הדבש ויגיע לרמה הממוצעת השנתית.
במועצה ממליצים לרכוש דבש שעל האריזה שלו מוטבע סימן תו האיכות - “דבש איכות תוצרת ישראל” או חותמת יצרן. “כך הצרכן יכול להיות רגוע כי רכש דבש איכותי ולא מוצר מזויף שיש בו רק צבע ומתיקות מלאכותיים ואינו דבש טהור”, אומר אבידור.  
 

בתוך כך, שלשום, לקראת חג ראש השנה, אירחו נשיא המדינה ראובן ריבלין ורעייתו נחמה במפגש חגיגי בבית הנשיא בירושלים את מועצת הדבש ומשפחות דבוראים מרחבי הארץ, שלהן בנים ובנות שהם דור שני ושלישי בענף. הנשיא סיפר לדבוראים כי הוא נוהג לשתות את הגוגל מוגל המפורסם בתוספת דבש דבורים לפני נאומים חשובים, כשנדרש ממנו קול נקי וצלול. 
 
זאת ועוד, “פסטיבל הדבש” שנפתח לפני כשבועיים במכוורות ברחבי הארץ יימשך עד שבת הבאה, ב־12.9, במטרה לקדם מודעות לחשיבות ענף הדבורים בעקבות תופעת היעלמות הדבורים בעולם.