המשטרה מעכבת את החזרת גופתו של נשאת מלחם למשפחתו

העיכוב נעשה בהוראתו של השר לביטחון פנים, גלעד ארדן. מלשכתו נמסר: "נועד למנוע הסתה במהלך ההלוויה". נמשכים החיפושים אחר סייעניו של מלחם בערערה

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
נשאת מלחם בבית המשפט ב־2007. להיטות יתר להגיע להסדר טיעון
נשאת מלחם בבית המשפט ב־2007. להיטות יתר להגיע להסדר טיעון | צילום: אלכס רוזקובסקי

המשטרה מעכבת את החזרת גופתו של נשאת מלחם, המחבל שביצע את הפיגוע ברחוב דיזנגוף בתל אביב, למשפחתו על פי הוראת השר לביטחון הפנים, גלעד ארדן, כך דווח אחר הצהריים (ראשון) בגלי צה"ל. במקביל, נמשכים החיפושים אחר סייעניו של המחבל בשכונת מגוריו בערערה. מלשכת השר ארדן נמסר לגלי צה"ל כי העיכוב נועד למנוע תופעות של הסתה וקריאה לטרור במהלך ההלוויה.

אביו של המחבל, מוחמד מלחם, שוחרר בצהריים למעצר בית ואמר לגלי צה"ל: "אני לא שיתפתי פעולה, לא בהתחלה ולא בסוף. חוק זה חוק - אם הייתי משתף פעולה לא היית רואה אותי לפניך". במקביל, הוארך בשבוע מעצרו של תושב מזרח ירושלים החשוד שסייע למחבל.

מוקדם יותר היום שוחח פרקליט המשפחה, עורך הדין נחמי פיינבלט, עם טלי ליפקין שחק בגלי צה"ל. "בשירותי הביטחון מבינים שמטרת המשפחה היתה ללכוד אותו ולא לסייע לו", אמר, "המקור מיום שישי, בו נלכד נשאת, הוא בן משפחה. הם אמרו לי שאם יהיה בידיי מידע שאעביר אותו לשב"כ, נשאת הוא לא הלקוח שלי".

תגיות:
ערערה
/
נשאת מלחם
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף