חשד לסלמונלה בחומוס, חומוס עם טחינה וטחינה של סלטי צבר: ממפעלי צבר נמסר הערב (רביעי) כי בבדיקות בקרת איכות עלה חשד להימצאות החיידק באחד מקווי הייצור. משרד הבריאות עודכן לטענתם באופן מיידי. 


ניקוי הקו גרם לעיכוב באספקת חלק ממוצרי החברה, וחזר מאז לייצור מלא. לטענת "צבר", כל המוצרים שעל המדפים עברו את כל הבדיקות הנדרשות, והמוצרים שעלה לגביהם חשד הושמדו ולא יצאו מגבולות המפעל. 

 
בחודש אוגוסט האחרון נחשף רצף משמעותי של גילויי זיהומי מזון במוצרים ישראליים. הפרשה המשמעותית ביותר במסגרת כך הייתה גילוי הסלמונלה בדגני תלמה של יונילוור, זיהום שהוסתר מהציבור ומהתקשורת תוך שקרים מפורשים של החברה ושיווק של מוצרים נגועים למדפים. לאחר מכן נחשפו מספר פרשות נוספות, ביניהן חשש לליסטריה במוצרי סלמון, וזיהום בטחינת "הנסיך" של סלטי שמיר.