שטח הנטיעות החדשות של עצי פרי בשנת תשע"ו (2015־2016) היה נמוך יחסית והסתכם ב־30,476 דונם – צניחה חדה לעומת 49,889 דונם לפני שנתיים. כך מסרה אתמול הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה (למ"ס) בנתונים שפרסמה לקראת ט"ו בשבט. בלמ"ס הבהירו שבשנים 2015־2014 ניטעו אומנם רק 667 דונם של עצי פרי, אך הדבר נבע בשל שנת השמיטה. עם זאת, ייתכן שהירידה בשנה האחרונה לעומת שנתיים לפני כן גם נובעת מהיערכות החקלאים לנטיעות מוגברות לפני תחילת שנת השמיטה. כך או כך, בשנים 2016־2015 חלה עלייה בנטיעות החדשות בכל סוגי המטעים, לאחר שנת השמיטה שבמהלכה נרשמו נטיעות בודדות בלבד.

תפוקת המטעים בשנה האחרונה הסתכמה בכ־1.22 מיליון טונות, מהם 488 אלף טונות של פרי הדר, בעיקר תפוזים וקלמנטינות. תפוקת האשכוליות הסתכמה ב־188 אלף טונות בלבד. 733 אלף טונות נוספות הופקו ממטעים אחרים, בהם: תפוחי עץ (100 אלף טונות), בננות (136 אלף טונות), ענבי מאכל (66 אלף טונות), אפרסקים ונקטרינות (57 אלף טונות), אבוקדו (102 אלף טונות), מנגו (40 אלף טונות) ומשמש (7,000 טונות). 
בלמ"ס ציינו שסך תפוקת המטעים בשנה שחלפה הייתה כמעט זהה לשנה הקודמת, בעוד בתפוקת המטעים האחרים נרשמה עלייה של 6.4%, ואילו בתפוקת פרי ההדר חלה ירידה של 7.8% לעומת שנת 2015. עלייה בתפוקת המטעים נרשמה במיוחד בתפוקת המנגו (32%), הבננות (16%) והאבוקדו (9%). בתפוקת תפוחי העץ, לעומת זאת, חלה ירידה של 7% לעומת השנה הקודמת.

נטיעות ט"ו בשבט. צילום: קק"ל

בשנת תשע"ו (2015/16) הסתכם שטח נטיעות קק"ל ב־4,700 דונם, לעומת 3,480 דונם בשנה הקודמת. מתוך סך הנטיעות בשנת תשע"ו, 1,000 דונם ניטעו בשטחים חדשים וכ־3,700 דונם ניטעו כשטחי חידוש יער. 66% מהנטיעות היו של מינים רחבי עלים, בתוכם מיני חורש ארץ ישראלי כגון אלון ואלה, וכן מיני פרי בוסתן כגון זית. נוסף לכך, ננטעו עצי איקליפטוס, שיטה וזנים נוספים.
בלמ"ס ציינו עוד שמחירי הפירות היבשים ירדו בדצמבר 2016 בשיעור של 5.4% לעומת דצמבר 2015. על פי הנתונים, ההוצאה החודשית הממוצעת של משק בית בישראל על פירות יבשים ופיצוחים עמדה ב־2015 על 51.2 שקל, בעוד שסך ההוצאה החודשית הממוצעת למשק בית הייתה 15,407 שקל. 
מפילוח הנתונים עולה שגם בהוצאות על פירות יבשים ופיצוחים בולטים הפערים, כאשר החמישון העליון הוציא פי 1.5 יותר מהחמישון התחתון על פירות יבשים ופיצוחים. ההוצאה החודשית על מיני אגוזים הייתה הגדולה ביותר - כ־25% מסך ההוצאות על פירות יבשים ופיצוחים.