בתום חקירה סמויה שהתנהלה במהלך השנה וחצי האחרונות חושפת הבוקר (רביעי) המשטרה פרשת הונאה בינלאומית שהיקפיה נאמדים בעשרות מיליוני יורו. עם ההחלטה לצאת לשלב הגלוי של החקירה פשטו כאמור חוקרי היחידה הארצית בלהב 433 במשטרה על בתיהם של 20 חשודים החברים ברשת הפועלת כארגון פשיעה על כל המשתמע מכך. במשטרה מעריכים כי אותם עבריינים קיבלו את חסותם של ארגוני פשיעה גדולים שביצעו עבורם פעולות סחיטה ואיומים ככל שנזקקו לכך.



מדובר בפרשה חובקת עולם , המכונה 278 במשטרה ועניינה ברשת' כך עולה מהחקירה שעסקה בהונאה בינלאומית, איומים וסחיטה שהופעלו כנגד חברות ברחבי העולם תוך ניוד כספי ההונאה באמצעות חשבונות בנק בינלאומיים. במשטרה מייחסים לחשודים שורה של עבירות הונאה, קבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות, סחיטה באיומים, זיוף בנסיבות מחמירות, קשירת קשר לפשע, עבירות מיסוי, ניהול ארגון פשיעה והלבנת הון.

מממצאי החקירה הסמויה עולה כי מדובר בפעילות עבריינית שהתבצעה במשך תקופה ארוכה ואשר הצליחה להפיל ברשתה לא מעט חברות בינלאומיות חלקן חברות ענק , ובדרכי פעולה מתוחכמים , הצליחו לנצל סדקים ופרצות במערך האבטחה והסודיות של אותן חברות כדי לגרוף כאמור סכומי עתק.  במשטרה מציינים כי מרכז כובד הפעילות של הרשת מצוי בישראל ובמסגרתו פעלו החשודים מישראל ומאזורים נרחבים ומגוונים ברחבי העולם, תוך שימוש בפלטפורמות אינטרנט ומחשב ליצירת מצג שווא אל מול החברות הזרות.

הצליחו להונות את בעלי התפקידים הבכירים

על פי החשד, כספי ההונאה הועברו מחו"ל לחשודים בישראל, בדרכים שונות ולאחר שהולבנו וזאת כשמדובר בהיקף ההונאות הנאמד בכעשרות מיליוני אירו. החקירה העלתה דרכי ביצוע מתוחכמים לפיהן פעלו החשודים במסגרת "הנדסה חברתית״ כשהם תחילה אוספים מידע מדויק אודות אופן פעילותה של החברה הבינלאומית שבכוונתם לעקוץ, ותוך כדי מצג שווא , התחזות לבעלי תפקידים בחברה ואפילו העברת מסמכים כוזבים הנחזים למסמכי אותה חברה תוך ביצוע שינויים קלים בפורמט המסמכים, הצליחו להונות את בעלי התפקידים הבכירים באותן חברות, היושבים על "השיבר" מבחינת מערך הכספי שלהן.
 

החשודים שלחו מסמך מסודר אל אותם חשבים או סמנכ"לי הכספים של החברות, הציגו עצמם לגורמים מרכזיים בחברה וביקשו לבצע העברת סכומי כסף משמעותיים, שהיו מיועדים להעברה לחברות ביטוח או גורמים אחרים, אל חשבונות פיקטיביים שפתחו לכאורה בבנקים בחו"ל לצרכי העלמת הכספים והשלמת ההונאה.
  
 כאמור , לצורך פעילותם העבריינית עשו החשודים שימוש בשמות חברות ובעלי תפקידים פיקטיביים בחברות, זייפו מסמכים ועשו שימוש באנשי קש לפתיחת החשבונות במקומות השונים בחו״ל. פעילות זו גובתה על ידי גורמי פשיעה עבריינים בישראל, אשר קיבלו נתח מהרווחים ובתמורה הגנו על מבצעי ההונאות, תוך שימוש בסחיטה ואיומים במקרה הצורך.

החקירה נוהלה על ידי יחידה ארצית של המשטרה בשיתוף יחידת יהלום של רשות המסים והרשות לאיסור הלבנת הון ומימון טרור, ולוותה על ידי פרקליטות מחוז ת״א למיסוי וכלכלה.