נשיא המדינה ראובן ריבלין דחה היום (שני) את בקשת החנינה של שר התיירות לשעבר סטס מיסז'ניקוב, שהורשע בעבירות של מרמה והפרת אמונים. מיסז'ניקוב החל לרצות את עונשו בן 15 החודשים בכלא חרמון בדצמבר 2017, ולאחר דחיית הבקשה כאמור, יאלץ לסיים לרצות את מלוא תקופת מאסרו, שתסתיים בעוד כשמונה חודשים.



הנשיא ריבלין נימק את דחיית הבקשה בעובדה כי מדובר בעבירות חמורות על טוהר המידות מצד נבחר ציבור בכיר ביותר, אשר בשל אופיין אינן מתאימות להיכלל במתווה המיוחד אשר גובש על ידי הנשיא ושרת המשפטים לכבוד שנת ה-70 למדינת ישראל.



כזכור, בחודש ינואר השנה הגיש השר לשעבר את בקשת החנינה לנשיא המדינה ולמשרד המשפטים. מיסז'ניקוב הורשע באוקטובר 2017 ובמסגרת הסדר טיעון, בעבירות כאמור כאשר כתב האישום שהוגש נגדו, ייחס לו פעולה בניגוד עניינים חמור, בעת שהוביל את תמיכת משרד התיירות, באמצעות תקציב של כמיליון שקלים, בפסטיבל הסטודנטים באילת בשנת 2010 ובמקביל המליץ למארגני הפסטיבל להעסיק את יוליה רוט, איתה ניהל מערכת יחסים קרובה ומוצנעת, בהפקת הפסטיבל.



עוד על פי כתב האישום, מיסז'ניקוב פעל באופן אישי כדי לקדם את קיום הפסטיבל בתמיכת משרד התיירות ודרש ממנכ"ל משרד התיירות עדכון שוטף לגבי התקדמות אישור ההתקשרות. מיסז'ניקוב לא גילה לעובדי משרד התיירות על הקשר שיש לו עם רוט; את העובדה שרוט מועסקת על ידי חברת פלס (מפיקת הפסטיבל) בעקבות המלצתו; ואת העובדה שרוט אמורה לקבל כספים עבור עבודתה בהפקת הפסטיבל.



כתב האישום ייחס למיסז'ניקוב גם פעולה לקידום האינטרסים הכספיים של רוט מול חברת פלס ובתוך משרד התיירות, בעודו מסתיר מהגורמים הרלוונטיים במשרד התיירות את העובדה שהוא מצוי בניגוד עניינים מהותי ובוטה. מסז'ניקוב ניצל את תפקידו הציבורי הבכיר ואת רום מעמדו כדי לסדר לרוט הכנסה כספית. בכך ביצע, במסגרת מילוי תפקידו, מעשה של הפרת אמונים הפוגע בציבור.


הנשיא ריבלין. צילום: אבשלום ששוני
הנשיא ריבלין. צילום: אבשלום ששוני