משרד הבריאות החליט להגביל את כניסת מבקרים שלא חוסנו נגד מחלת החצבת למחלקות רגישות. מנכ"ל משרד הבריאות הבהיר הבוקר (שני) את ארגז הכלים של המשרד נגד התפשטות המגפה: "כבר מעל 1300 איש נדבקו בחצבת, 800 מתוכם באזור ירושלים והשאר בכמות קטנה ברחבי הארץ. כבר כמה שבועות אנחנו נמצאים במבצע אינטנסיבי כדי להתמודד עם אלו שלא חוסנו. הצלחנו להעלות את האחוזים מ-55% שמחוסנים ל-80% ויותר וניצלנו כ-15 אלף מנות. אנחנו שואפים להגיע ל-100%. חצבת זו המחלה הכי מדבקת שיש ומי שחולה בה מדביק בצורה נרחבת את אלו שלא חוסנו. הדבר הטוב ביותר שיש לעשות הוא להתחסן".

"מחלת החצבת היא מחלה קשה", סיפר, "היא לא נעימה ולא צריך לחלות בה. גם שפעת היא מחלה קשה שמובילה לסיבוכים. ככל שיש יותר מחלות רקע זה פוגע יותר אך זה מכה גם בחלשים וגם בחזקים. חיסון נגד חצבת מגן גם על הילד וגם על הסביבה שלו. אין שום סיבה שתהיה חצבת באף מדינה היום בעולם, בטח שלא במדינה לא מפותחת כמו ישראל. לצערנו אנחנו רואים את שובה של המחלה גם ברחבי אירופה וזו אינה תופעה מקומית בלבד". 
על התנגדות של הורים לחסן את ילדיהם הסביר: "חלקם לא מתחסנים כי קשה להם להגיע לתחנת טיפת החלב. הדרך שלנו היא לעבוד עם הקהילות בצורה מותאמת תרבותית וצמודה יותר. אנחנו עוברים כמעט מבית לבית כדי לוודא שהורים יחסנו את ילדיהם. יש גם את אלה שמתנגדים אידיאולוגית לחיסון. הדרך להתמודד איתם היא באמצעות הסברה וסנקציות. הסנקציות שמדברים עליהם לעת עתה לדוגמא הן איסור כניסה של ילדים לא מחוסנים לבית הספר. 

ההתפרצות שראינו לאחרונה היא של ילדים שאפילו לפני גיל גן ולכן האפקטיביות של הסנקציה הזו מוגבלת. היא אכן צריכה להיות בארגז הכלים אך זה לא יפתור לנו את עיקר הבעיה. שיעורי ההתחסנות בבתי הספר ברחבי הארץ הם בממוצע 95%. יש לנו שירות שמגיע עד לתלמידים ומחסן אותם".
לסיום התייחס לנתון שפורסם שבין הנדבקים היו גם ילדים שחוסנו: "מי שקיבל את שתי מנות החסון שיעור ההגנה שלו הוא בין 95-97 אחוזים. זהו שיעור הגנה מאוד גבוה אך הוא לא שלם לחלוטין. ככל שיותר אנשים באוכלוסיה מתחסנים נוצר לנו את אפקט 'חיסון העדר' כך שגם מי שמערכת החיסון שלו פחות טובה והחיסון היה עבורו פחות אפקטיבי נהנה מהעובדה שהסביבה שלו לא חולה. החיסון הוא אחד החיסונים הכי אפקטיביים שקיים".