הישראלי הממוצע צרך אשתקד 18 ק"ג דגים, ובשבוע הקניות לקראת ראש השנה מזנקת הצריכה הממוצעת של דגים בשיעור של 63%.

כך מסר אתמול משרד החקלאות, שפרסם נתונים על צריכת המאכלים הפופולריים לקראת ראש השנה.

בשבוע ממוצע צורך הישראלי 345 גרם דגים, כאשר 26% מכמות זו הם דגים טריים, ואילו במהלך שבוע הקניות לחג נוסקת הצריכה ל־563 גרם לנפש בממוצע.

צריכת הדגים הטריים מהווה לקראת ראש השנה 34% מכלל צריכת הדגים (טריים וקפואים), לעומת 26% בממוצע על פני כל השנה.

במשרד החקלאות ציינו כי הדג המוביל במכירות ברשתות השיווק בתקופת החג הוא האמנון עם 37% מסך מכירות הדגים. אחריו מדורג הסלמון עם 35%, במקומות השלישי והרביעי מדורגים הדניס והקרפיון – 4%, ואחריהם נסיכת הנילוס עם 3% מסך צריכת הדגים לקראת החג.

אשתקד נצרכו 166,400 טונות דגים (במונחי דג שלם). 90% מהדגים הנצרכים בישראל מיובאים, 150,400 טונות (רובן דגים קפואים) והשאר מייצור מקומי.

גידול הדגים בישראל נחלק לשלושה מקורות: בריכות הדגים – 11,100 טונות, חקלאות ימית – 3,500 טונות, ודיג בים התיכון ובכנרת – 900 טונות.

עוד עולה מנתוני משרד החקלאות כי הישראלי הממוצע צורך בשנה 18.1 ק"ג בשר בקר (טרי וקפוא) לנפש. בשנת 2019 הישראלים צרכו 164 אלף טונות בשר – 14% מהכמות הייתה בשר שנשחט בישראל ו86% מהכמות הייתה בשר מיובא.

בנוסף, בשבוע הקניות לקראת ראש השנה נצפה זינוק של 82% בביקוש ובצריכת בשר, לעומת ממוצע כמות הבשר הנמכרת ברשתות השיווק בשאר ימות השנה.

על פי נתוני ה־OECD הצריכה המקומית של בקר לבשר בישראל היא במקום הרביעי בעולם, כאשר בראש הרשימה מדורגת באופן לא מפתיע ארגנטינה עם 36.9 ק"ג בממוצע לנפש, במקום השני ארה"ב – 26.2 ק"ג בממוצע לנפש, ובמקום השלישי ברזיל – 24.4 ק"ג בממוצע לנפש.

במקביל, הישראלי הממוצע צורך 6.1 ק"ג רימונים בשנה, ובשבוע שלפני ראש השנה נמכרים 12% מהכמות שנמכרת במהלך כל השנה.

גם צריכת התפוחים מזנקת לקראת ראש השנה. הישראלי הממוצע צרך אשתקד בממוצע 15.5 ק"ג תפוחי עץ, ובשבוע הקניות לחג הצריכה מזנקת על פי ההערכות בשיעור של 68% לעומת הממוצע במהלך ימות השנה.