השר לשעבר מיסז'ניקוב הגיש בקשת חנינה מהנשיא

לפי דיווח בחדשות עשר, מי שכיהן כשר התיירות ומרצה כ-15 חודשי מאסר בגין עבירות של מרמה והפרת אמונים. לבקשתו צירף מכתב מרעייתו בו מודגשת תרומתו למדינה

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
סטס מיסז'ניקוב במעצר
סטס מיסז'ניקוב במעצר | צילום: אבשלום ששוני

מיסז'ניקוב, שהחל לרצות את עונשו בן 15 החודשים בכלא חרמון רק בחודש שעבר, הורשע במסגרת הסדר טיעון בעבירות של מרמה והפרת אמונים.

כתב האישום שהוגש נגדו, ייחס למיסז'ניקוב פעולה בניגוד עניינים חמור, בעת שהוביל את תמיכת משרד התיירות, באמצעות תקציב של כמיליון שקלים, בפסטיבל הסטודנטים באילת בשנת 2010 ובמקביל המליץ למארגני הפסטיבל להעסיק את יוליה רוט, איתה ניהל מערכת יחסים קרובה ומוצנעת, בהפקת הפסטיבל.

כתב האישום מייחס למיסז'ניקוב כי פעל לקידום האינטרסים הכספיים של רוט מול חברת פלס ובתוך משרד התיירות, בעודו מסתיר מהגורמים הרלוונטיים במשרד התיירות את העובדה שהוא מצוי בניגוד עניינים מהותי ובוטה. מסז'ניקוב ניצל את תפקידו הציבורי הבכיר ואת רום מעמדו כדי לסדר לרוט הכנסה כספית. בכך ביצע, במסגרת מילוי תפקידו, מעשה של הפרת אמונים הפוגע בציבור.

תגיות:
חנינה
/
סטס מיסז'ניקוב
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף