ההערכה היא כי הקורבן שחוסל בפיצוץ לא היה היעד אליו כיוונו המבצעים וככל הנראה עבריין אחר שהיה ברכב היה יעד החיסול. במשטרה מעריכים לאור ממצאים ראשוניים כי מדובר בסכסוך מקומי בנתניה ונפתחה חקירה לבירור נסיבות האירוע. על פי החשד השלושה מעורבים בעבירות פשע באזור השרון אבל לא נמנים כארגון פשיעה ולא משתייכים לארגון פשיעה.
האירוע האמור מוביל לעליית מדרגה ויוצר חשש לפעולות נקם עתידיות. פיצוץ הרכב אירע בשעת צהריים כאשר על הכביש קיימת תנועה ערה ועוברים רכבים במקום ורק בנס לא נגרם אסון כבד יותר.
פרמדיק מד"א סיפר: "כשהגענו למקום ראינו גבר כבן 30 לכוד בתוך הרכב כשהוא מחוסר הכרה עם פגיעה רב מערכית קשה. הוא היה ללא דופק וללא נשימה, ביצענו בדיקות רפואיות ובתוך זמן קצר נאלצנו לקבוע את מותו. שני גברים נוספים כבני 30 התהלכו מחוץ לרכב כשהם סובלים מפציעות הדף וכוויות. הענקנו להם טיפול רפואי ראשוני ופינינו אותם לבית החולים כשמצבו של אחד בינוני והשני קל".