הוא נחקר על ידי עורכת הדין יהודית תירוש, ראש צוות תיק 4000 בפרקליטות מיסוי וכלכלה, וסיפר כי הגיע לוואלה! ב-2011, אחרי שהעורך הראשי אז - גדי להב, הציע לו את התפקיד. "פגשתי את ישועה שהסביר לי שוואלה! במצבה מאוד מצומצמת ביכולת שלה לעשות עיתונות לבד ומסתמכת על כלי תקשורת אחרים, והוא אמר שבכוונתו לגייס עוד אנשים ולהקים מערכת חדשות אמיתית ועצמאית", אמר.
אלעד אמר כי מנכ"ל וואלה! לשעבר הבהיר בפני בכירי המערכת באותה תקופה כי שאול אלוביץ' זקוק לראש הממשלה לשעבר בנימין נתניהו: "הוא צייר לנו תמונה ברורה שאלוביץ' צריך את עזרת רה"מ בהחלטות רגולטוריות, ולכן עלינו מוטלת המשימה לעשות דברים שיועילו לראש הממשלה", אמר.
"בכל המקרים שאילן (ישועה) ביקש לשנות דברים הבענו התנגדות", אמר אלעד. "לא הבאנו בתחילה מאיפה זה מגיע, למה הוא מתערב בעבודה עיתונאית. זה הרי לא תפקידו. אחר כך הבנו שזה באמת קשור למה שאמרתי קודם. הוא הביע בחלק מהזמן אי שביעות רצון שצריך לעשות את זה, הוא אמר שגם מבחינתו זה לא טוב אבל זה חשוב לקבוצה וזה חשוב לוואלה!, ולכן חשוב לשתף פעולה עם זה". לדברי אלעד, "במצב עניינים תקין המנכ"ל לא צריך להתערב בכלל".