הצנזורה התירה הבוקר (רביעי) לפרסום כי אתמול לפנות בוקר נפרץ ביתו של ראש אכ"א בצה"ל אלוף חגי טופולנסקי ונגנב ציוד מביתו, בין היתר גם מחשב נייד צבאי שהיה בו. מדובר צה"ל נמסר כי המשטרה הצבאית החוקרת (מצ"ח) פתחה בחקירה ובמהלך היממה הקרובה יזומן ראש אכ"א לחקירה במצ"ח. במהלך החקירה טופולנסקי יצטרך להסביר איזה סוג של מידע היה על המחשב, האם הוצאת המחשב ממחנה צבאי בוצעה בניגוד לפקודות ואילו אמצעי אבטחה הוא נקט לאחר הוצאת המחשב מביתו. גורם צבאי ציין כי האלוף ייחקר באזהרה.
"אירוע מביך מאוד"
בצה"ל רואים בחומרה רבה אירועים מהסוג הזה, ולא מעט פעמים בוצעו ריענונים בפני קצינים בכירים בכל הקשור לפקודות של הוצאת מחשבים ניידים בבסיסים, הוצאת חומרים מסווגים בקלסרים, השארת חומרים מסווגים ברכבים צבאיים שניתנים לזיהוי ואף הוצאת הקוד הצבאי של הרכב כדי למנוע גניבה של מכוניות צבאיות.
גורם צבאי אמר ביממה האחרונה למעריב אונליין כי "זה אירוע מביך מאוד, שנופל על הקצין מספר אחת בצה"ל בכל הקשור לאכיפה של עבירות משמעת". כעת, ייאלץ להכריע הרמטכ"ל גדי איזנקוט באילו הליכים משמעתיים ינקוט נגד ראש אכ"א, מבלי קשר לחקירת מצ"ח שמתנהלת בנושא.