הידרדרות דרמטית חלה ברבעון השני של השנה, במצב התעסוקה ברצועת עזה. מהנתונים שפרסם היום (שלישי) הארגון הישראלי גישה - מרכז לשמירה על הזכות לנוע עולה כי מדובר בנתונים החמורים ביותר מאז תום הלחימה ב"מבצע צוק איתן". על פי הנתונים, אחוזי האבטלה ברצועה הרקיעו ל-44 אחוזים, לעומת 41.1 אחוז ברבעון הראשון.
בקרב נשים נרשמה עלייה מ-67.4 אחוז ל-71.5 אחוז ברבעון האחרון, בעוד שבקרב גברים חלה הידרדרות מ-32.7 אחוז ברבעון הראשון ל-36.2 אחוז בשני. מבין מי שבכוח העבודה וצעיר מגיל 29, נרשמה עלייה בשיעור דומה, מ-56.9 אחוזי אבטלה ברבעון הקודם, ל-61.9 אחוז ברבעון השני. הפעם הקודמת שבה נרשמה אבטלה כה חמורה היתה בתחילת 2014, כאשר ישראל עצרה כליל את כניסת חומרי הבניין והשביתה את ענף הבנייה.
גם ברבעון זה, עיקר העלייה באחוזי האבטלה היא ככל הנראה תוצאה של ירידה משמעותית במספר המועסקים בענף הבנייה. 20,472 הועסקו בו ברבעון הראשון, בעוד שכיום רק 15,484. בנוסף, רבעון זה כלל את חודש הרמדאן ועיד אל-פיטר, מה שהקטין את נפח שעות העבודה. מהארגון נמסר, כי הידרדרות משמעותית בפרק זמן כה קצר, של נתונים חמורים מלכתחילה, מצביעה על מצבה הקשה של הכלכלה, ומושפעת, מן הסתם, גם מצעדים שנקטה הרשות הפלסטינית כלפי עובדיה החיים ברצועה. 

רק לפני ארבע שנים, ברבעון השני של 2013, נרשמו ברצועה 27.9 אחוזי אבטלה. המשך ההידרדרות בשיעור התעסוקה של נשים ושל צעירים מצביעה על צמיחה שלילית והיעדר הזדמנויות. בשל המגבלות שמטילות ישראל ומצרים לא יכולים תושבי עזה לחפש תעסוקה מחוץ לרצועה, גם לא סמוך למעברים. כבר לפני שנה נפגשו ראשי רשויות בעוטף עזה עם שר הביטחון ועודדו אותו לאפשר יציאה של פועלים לעבודה ולו בסביבה המידית, דברים שנאמרו בעידודם של חקלאי האזור. נמסר אז שהצבא תומך ביוזמה. בפועל, מספר היוצאים במעבר ארז רק יורד בעקביות, בהם גם מספרי יציאות של סוחרים.