ארגון החמאס התייחס הערב (רביעי) להעברת מכליות הסולר לרצועת עזה במסגרת הצעדים להגיע להסדרה בין ישראל לארגון הטרור ששולט ברצועת עזה, והודיע כי מדובר בצעד ראשון, שאחריו צפויים להיות צעדים נוספים. על פי דובר התנועה, עבד אל לטיף קאנוע, "אחרי העברת הסולר, יהיו צעדים נוספים, בין אם הרשות הפלסטינים מסכימה או מתנגדת לכך".



קאנוע לא פירט מהם הצעדים הבאים, אך אמר כי ההתנגדות למהלך מטעם בכירי הרש"פ "מוכיחה שהניסיונות של רמאללה לחנוק את רצועת עזה ולהביא את תושביה אל ברכיהם כשלו". גם עיסאם אלדעליס, סגן ראש הלשכה המדינית של חמאס הצטרף לביביקורת על הרשות הפלסטינית ואמר כי מדובר "בניצחון על אלו שצרים ומענישים את הרצועה", והוסיף כי העברת הסולר היא תוצאה של "ההקרבה המתמשכת של הציבור הפלסטיני נגד המצור". 



"המענק הקטארי בא בעקבות מאמצי האמירות, מצרים והאו"ם כדי להגיע להפסקת אש עם ישראל", והביע את תקוותו להמשך המאמצים הבינלאומיים לפתור את המשבר ההומניטרי ברצועה.



רק ארבע שעות חשמל ביום, רצועת עזה, צילום: רויטרס
רק ארבע שעות חשמל ביום, רצועת עזה, צילום: רויטרס



גרינבלט בירך, ברשות וגורמי ביטחון בישראל מזהירים



כזכור, אתמול ישראל החלה בהעברת הסולר לתחנת הכוח בעזה, במטרה להעלות את הספק החשמל ברצועת עזה לשמונה שעות חשמל ביום. את הסולר הישראלי מממנת קטאר, לעת עתה למשך חצי שנה. שלשום דווח כי דווקא חמאס, מאחורי הקלעים, מתגמש במשא ומתן מול ישראל. במהלך השיחות מול המודיעין המצרי, הוא הנמיך את רף הדרישות תמורת עצירת התהלוכות ובלוני התבערה. הוא מבין שזה לא משתלם לו. מבחינת הדרישות הוא לא מדבר על שינוי מקצה לקצה של רצועת עזה כמו הגדלה של אספקת החשמל, יותר חולים שיותר להם לצאת לטיפולים בגדה ובישראל.



אתמול התייחס השליח האמריקאי למזרח התיכון למהלך ואמר "ארצות הברית מעריכה את מאמצי האו"ם, מצרים, קטאר וישראל, כדי להביא לשיפור במצב ההומניטרי ברצועת עזה, ולהביא להפסקת אש ארוכת טווח באזור". עוד הוסיף גרינבלט כי "ארצות הברית מודה לקטאר על תרומתה לספק חשמל לעזה לתקופה הקרובה". במקביל לכך, בחדשות כאן פורסם כי המוסד היה מעורב בהעברת הכספים שאיפשרה את העברת הסולר. על פי הדיווח, ישראל פעלה מאחורי הקלעים כדי לממן את הכנסת הסולר לרצועה, זאת למרות הערכה של מספר גורמים ביטחוניים בארץ כי המהלך יחזק את ארגון החמאס, שרואה בכך ניצחון.



מי שדווקא התנגד למהלך, הוא יו"ר הרשות הפלסטינית אבו מאזן, וזאת למרות שהועבר אליו מסר כי אם הוא מעוניין להצטרף למהלך ולהוביל אותו, דבר זה אפשרי. אבו מאזן נלחם בהעברת הסולר, ועתה הוא גם "חוטף" ממצרים על גרירת הרגליים שלו. בכירים ברמאללה הגיבו למהלך ואמרו כי: "ישראל, בהכנסת הסולר, משחקת לידי חמאס, מחזקת אותו, מממנת אותו בעקיפין, והתגובה שלנו תבוא אחרי כינוס המועצה של אש"ף בסוף החודש".